89 entry daha
  • olayın vehameti malum. neresinden tutarsanız tutun dökülüyor. tam akp tipi çağdaş zihniyet.

    şimdi böyle bir olay yaşanıyor. normal bir ülkede infial yaratması gerekirken, bizim fanatizm ile dolmuş beyni düşünmekten, algılamaktan, sorgulamaktan uzak insanımız şöyle yorumluyor internette;

    "çevirmen gerçekten reklamını iyi yapıyor. şimdi bir cok kişi kitabı merak etti." (milliyet.com.tr yorum kısmı)

    sonra halka salak deyince, aptal deyince zıplıyorsunuz yerinizde. bunun hakaret olarak algılanacak bir yanı yok. bu bir gerçek. buz gibi önümüzde duruyor. kontrol edilmesi, manipüle edilmesi kolay bir aptallık. çünkü düşünmüyor, sorgulamıyor. şu yorumu yazan adam'ın zerre kadar haberi yok 'kitap toplatmak nasıl bir zihniyettir?' diye. umurunda da değil zaten, umursamıyor. çünkü düşünmüyor. e zaten senin tependeki de bunu istiyor senden: "düşünme, itaat et".

    bu ülkede 80 senedir halkın bi' sikim yediği yok. hiç bir şeye etki ettiği yok. halen öyle. 60'larda, 70'lerde biraz uyanır gibi oldu hemen kestiler başını.

    demokrasi diye yutturuyorlar bunu bize. seni sömürsün, ezsin, geçsin sonra güzelce uyutup, kandırsın. oy verme günü geldiği zaman git oyunu kullan. bu sadece akp için değil, 80 senedir devamedegelen tüm iktidarlar için geçerli. işte sana türk tipi demokrasi.

    al işte sana bir kitap müstehcen bulunduğu için toplatılan, yetmeyip çevirmeni'ni dahi sorgulayan bir ülke. duble yol yapmak ile övünülünen, polisin hemen hergün birilerini öldürdüğü bir ülke. 30 senedir akan kanın durulmadığı bir ülke. 1 ton kömür'e kendini satmaya mecbur bırakılan halkın yaşadığı ülke.

    ama halk memnun. ama halk tepkisiz. ama halk. halk gerçekten aptal.
198 entry daha
hesabın var mı? giriş yap