20 entry daha
  • iletişim yayınlarından çıkmış, barış bıçakçının ilk kitabı. sokakta yürürken hikayeden hikayeye atlamasını önce anlamlandıramasanız da, sonrasında hayran kalıyorsunuz. birinin daha, yalnız yol alırken aklından geçen kelimelere dayanarak hikayelerde, olaylarda, insanlarda gezindiğini bilmek sevindiriyor. bindiğim otobüslerde gördüğüm insanlar için yazdığım hikayelere benziyor anlatılanlar, ama daha sade, daha yaratıcı.
    kitabın kapağındaki ilüstrasyonda (türkçe tam karşılığını bulamadım) işyerimi gördüm. demek ki tüm gün kapalı kaldığımız yerle birlikte, bir kitap kapağına ışınlanmışız... herkesle dostmuş gibi yaptığımı sanırken aslında bir kitap kapağında 8 saatimi sürdürüyormuşum...

    "konuşuyordu derya. herkes herkesle dostmuş gibi, değilse de hemen olabilirmiş gibi bütün engelleri bir hamlede aşarak, ama bunun için gerilecek bir mesafe olmalı, tabii bir de spor ayakkabılar, mümkünse eşofman, sağlıklı beslenme... onunla alay etmek hoşuna gidiyordu, elinde bir tek bu vardı, kabuğunun içinde geçirdiği onca yıldan sonra, bir tek bu yeteneği kalmıştı."
80 entry daha
hesabın var mı? giriş yap