3 entry daha
  • turkiye'nin gelms gecmis en genis oktavli seslerinden birine sahip olan nesrin sipahi 1933 dogumludur (diger tarihler hatalidir). egitimine bati muzigi ile baslamistir, daha sonra turk sanat muzigi'ne yonelmistir. 1950'lerde ankara radyosu sanatcisi olarak iyice tanindiktan sonra odeon sirketinin teklifi ile 1958'de iki tasplak yapar, ardindan istanbul'da gazino calismalarina baslar ve pathé sirketiyle sozlesme imzalar. en parlak donemini tekrar odeon sirketine dondugu yillarda yasamaya baslar.

    turk sanat muzigi disinda turkce soz yazilmis yabanci sarkilari da okur, bu turde 20'den fazla sarkisi vardir ve de buyuk basari kazanmistir. ayrica azeri turkuler, ve anadolu pop sarkilari da soylemistir.

    en son albumunu 1992 senesinde dolduran nesrin sipahi'nin 150'ye yakin 45lik ve tasplagi, 11 longplayi vardir. son calismasi kudsi erguner ile yaptigi ve butun dunyada hala satista olan "love songs of istanbul"dur. 2000 senesinde iki cd'lik bir best of albumu basilmistir. "bahar gelmis neyleyim" sarkisina video klip cekilir (bu sarkiyi hem pathe hem de odeon'da dolduracak, hem de klip cekecek kadar sever)

    kirimli bir aileden gelen sipahi bir cok protokol konserleri vermis bir devlet sanatcisidir.
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap