2 entry daha
  • sisteki kirpi.

    biçimsel olarak; renkler gerçekten oldukça güzeldir, renklerin batı tipinin klasik yapısından farklılığı bir kenara konulsun. filmdeki tüm çizginin yalınlığının beraberinde çizimlerin güzelliği, pastel renklerin dolanımı ve kuvvetine arka planın gerçekçi oluşu ve bunların etrafında oluşan filmin atmosferi ve bunun sarıcı yapısı filmi dünya üzerindeki kategoridaşlarındaki filmlerin yanında da tek başına da biçimsel olarak üst sıralara taşımaktadır. film derken hali ile çizgi filmden bahsediyorum bu arada elbette ki, karşılaştırma yaptığım kategori de bu.

    çizimin sürecindeki gölge ve siluetlerin daha doğrusu, hiç mi hiç göze kötü görünüm bırakmamakta olan gölgeleri ile karışık siluetlerin arasındaki dolanımı ile tüm renk ve çizgilerin anlatımının filmin önemli bir bölümünü kaplaması vardır ki buradaki pastel vurgular diğer sahneler kadar yoğun olmasa da renklerin kendileri, gerçekten vurgusunu iyi yapar görsellikte, kullanılan senkronize çoklu kamera kullanım tekniği ile birlikte birleşerek.

    biçimsel anlatımı ve çizimin içinde yürüyen imaj ve anlatım örgüsü ile yürüyen filmde, tek bir israf edilen kare yoktur. film lirik ve oldukça basit bir anlatım içerisindedir.

    --- spoiler ---

    filmin birden fazla teması ve işlediği konu var. benim en fazla sevdiğim tema işlenişi hayat ve hayatın anlatımı diyebilirim. sis metaforu ve imi; sis ve sisin içinde yaşananlar ve tüm bu sürerlilik içerisindeki anlatılanlar oldukça basit ve oldukça geniş. filmin içerisindeki alegorilerin ögelerinin ve imgesel anlatım boyunca kullanılan imgeler ve bu imgelerin biçimsel çizimleri de elbet oldukça çarpıcılar. barındırdığı felsefi içerik gene oldukça basit bir yapının içerisinde kendini sürdürüyor. sisteki tüm kaybolup belirlemeler ve tüm ard arda yaşananlar tek tek kendi içlerinde bütünlük ve anlatım taşıyorlar; ki dediğim gibi tek bir israf edilmiş kare yok. gene repliklerin azlığı yanında, kirpinin sisten iken sonradan ayıya ait olduğunu öğrendiğimiz kirpiye yapılan seslenmeler oldukça basit anlatımı ile çarpıcı eklemek isterim ki gene.

    --- spoiler ---

    tüm siluetlerin güzelliğinin tekrar altını çizmek isterken, filmin kapanış sahnesi gene oldukça basit ancak tek kare içerisinde oldukça anlamlıdır son saniyesine kadar sürdüğü üzere anlatım örgüsünün.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap