125 entry daha
  • ab volvo, ismi otomobillerle anilmasi haksizlik olan isvec endustri grubudur, bir zamanlar en saglam ve guvenli otomobilleri uretmesiyle taninan bu grup 1999 senesinden beri otomobil i$inde degildir, otomobil uretmemektedir.

    kendi siniflarinda en iyilerden olan volvo cekicilerin, kamyonlarin, otobuslerin, i$ makinalarinin, denizcilik motorlarinin ureticisi olan volvo nun yollarda gordugumuz volvo otomobillerle bir bagi yoktur.

    ab volvo, otomobil i$ini, marka kullanim hakkiyla beraber 1999 senesinde ford motor company e satmi$, onlar da volvo tasarimi ve bir parca da volvo muhendisligi eklenmi$ ford focus lari ve mondeo lari, volvo nun premium marka degerini kullanarak satmaya cali$mi$lar, tuketici bunu yemeyip i$ler kotuye gidince de volvo otomobil $irketi cin e, zhejiang geely holding e satilmi$.

    ab volvo, muhendislik masraflari cok fazla olan ama pazar payi bu sinifin en buyukleri kadar geni$ olmayan premium otomobil i$inde bir gelecegi olmadigini gordu de o yuzden bundan kurtulmak mi istedi, yoksa ford motor company, sahtekarlik yaparak avrupa fordlarini susleyip volvo diye yutturmaya cali$ti da o yuzden mi volvo otomobil $irketi bu hallere du$tu, tarti$ilir. bu arada bir not, ford, volvo dan kurtulmak icin alici ararken, ab volvo ile de goru$mu$ ama reddedilmi$, yani ab volvo, sattiklarinin cok cok altinda bir fiyattan da olsa (ford bunu 6.45 milyar dolara satin alip 1.8 milyar dolara satmi$) kendi ismini ta$iyan otomobil sirketini geri almak istememi$...

    ama insan, volvo otomobil $irketi, halen $u an kurucusu ab volvo nun ellerinde olsaydi nasil otomobiller uretirdi du$unmeden edemiyor.

    volvo otomobillerinin isvecli rakibi saab da tamamen ayni kaderi payla$mi$tir, bunu da diger bir amerikan devi gm satin almi$, varolan gm modellerini hic zahmete girmeden, degi$tirmeden ve utanmadan bazen sadece marka logolarini degi$tirip saab diye yutturmaya cali$mi$, 20 sene oncesine kadar abd gibi dev bir pazarda cok cok saygin bir yeri olan bu marka 10 sene icinde tamamen eriyip gitmi$tir, neredeyse bedavaya hollandali bir giri$imci ve rus mafyasi ortakligina satilmi$tir, iflasi kapidadir.
628 entry daha
hesabın var mı? giriş yap