9 entry daha
  • amerikan üniversite hayatının (college life) küçümsenemez bir öğesidir

    kısaca açıklamak gerekirse; bir kız kulübü ya da kız kardeşliği denilen bu sororityler belli başlı ortak özelliklere sahip kız üniversite öğencilerinden oluşan sosyal organizasyonlardır. isimlerini yunan alfabesinin herhangi 2 ya da 3 harfinin kombinasyonu olan bu kulüplerin değişik misyon, vizyon ve karakteristikleri vardır. bazı sororityler sosyal yardım amaçlı olabilirken, bazıları sadece güzellikleriyle ve orospuluklarıyla ön plandadırlar.

    kıdemli kız kardeşler, her sene yeni gelen öğrencilerden(freshman) sevdiklerini, beğendiklerini, kendilerine yakın gördüklerini seçerler ve bunlara kardeşliklerine katılmaları için teklif verirler. teklifi kabul eden çaylak kız kardeş ise her sene miktarı değişebilen belli bir ücreti yatırmayı göze alırsa tam kardeş olmaya hak kazanır.
    bu kız kardeşler üniversite hayatı boyunca beraber yerler, beraber gezerler, beraber çalışırlar ve beraber eğlenirler. üniversite hayatında alnına vurulan bu damga hayatın boyunca seni takip eder ve sen hep o kardeşliğin ilkelerine bağlı kalarak yaşamını sürdürürsün.

    bunlara katılmanın birçok avantajı da vardır. bir kere kampuste sosyal statü sahibi olursun, kendini ağırdan satabilirsin. yüksek okul ya da iş başvurularında ciddiye alınan bir sosyal aktivite sayılır. ayrıca parti/eğlence bulmakta asla zorluk yaşamazsın.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap