4 entry daha
  • sanildigi kadar kolay degildir. her seyin oznel oldugu bir dunyadir cunku burasi. insani insan yapan ozellikler kisiden kisiye degisir mutemadiyen, ve insan olma cabasi icindeki birey, ayni anda sekiz ayri yone cekiliyormus hissiyatina kapilir. zordur cunku toplumun beklentilerini karsilamak; birinin ak dedigine bir digeri elbetki bok demektedir.

    ve bu, anlasilamayan bir noktayi getirir akillara: bok mu vardir ki zaten toplumun beklentilerine uymakta? hatice teyze'nin birey hakkinda dusundukleri, bireyin hayatini kontrol edecek onemli midir? sarkacin uc noktasini olusturur bu. ve her beklentiyi karsilamaya calisan birey, eninde sonunda kopmaya mahkumdur.

    ancak, asi olmak ve toplumun tum deger yargilarina terbiyesiz bir tavir takinip karsi gelmek de degildir esas olan. cunku bu da sarkacin diger ucudur. hic bir elestiriyi kaale almamak, toplumun deneyimini yok saymak da en az her elestiriye kulak asmak kadar asiri bir uctur.

    esas olan, sarkacin orta noktasini tutturabilmektir. siyah ve beyazin bitmek bilmeyen mucadelesinde griyi yakalayabilmektir zaman zaman.

    zaman zaman yakalayabilmektir griyi esas olan, cunku sarkac, sallanmaya bir basladi mi durmaz; durdurulamaz.
625 entry daha
hesabın var mı? giriş yap