5 entry daha
  • bir çok tekniği vardır.

    macun tekniği (putty): önce desenimizi çiziyoruz. yaratıcı değilsek başkasının çizdiği ve hoşumuza giden bir başka deseni araklıyor ve camı ona göre kesiyoruz. kestiğimiz camların kenarlarını cilalıyoruz. sonra bu camları taban cam üzerine uhuyla yapıştırıp kuruduktan sonra aralarını macunluyoruz.

    vitray tekniği (stain glass): desenine göre kestiğimiz camların kenarlarını cilalıktan sonra bu kenarlara copper foil geçiyoruz. yani bakır levha. bu cam parçalarını lehimle birleştiriyoruz.

    eritme (fusing): desene göre yada tamamen kafamıza göre camı kesip dizaynı yapıp 760, 780, 800 gibi ısı derecelerinden birini seçip fırına veriyoruz. tabi bunu yapmadan önce kalıplama (moulding) ve de taban için bath wash işlemlerini de yapmamız şart. eritme kendi içinde bir çok alana ayrıldığından dolayı avarajda olsan iyi iş çıkarabileceğin bir tekniktir.

    cam sanatı pis iştir. elini kesmeme ihtimalin 1-2 yaşındaki bebeğin altına sıçmaması kadar bi ihtimaldir. bireysel çalışıosan atolyeni küçük kırık camlar ve bok götürür. malzeme ihtiyacını kısıtlı yerlerden karşılarsın. pahalıdır. özellikle eritme cam çalışmaları yapıcaksan eritme cam materyaline dünya kadar para sayarsın. maddi getirisinin yüksek olması için çevre edinmen ve otoritelere yalanman gerekir. sıçıktır. zordur.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap