4 entry daha
  • muhim hukuk teorisyenlerini bunyesinde barindiran; j.d. ve ll.m. programlarinin birlesik devletler'de muadilleri bulunabilse de sayili s.j.d. programlarindan (doktora) birine sahip olan ve bir hukukcudan ziyade birden fazla disipline hakim, hukuku geleneksel kaliplarindan cikararak bircok farkli disiplin ile esasli bir etkilesime sokan birer filozof ve siyasa uzmani yetistiren egitim kurumu. hls ve diger amerikan universitelerindeki hukukcularin bu sekilde cok yonlu olmalarinin birincil sebebi, hukuk egitiminin 'undergraduate' seviyede degil, 'graduate' seviyesinde verilmesidir. buna ek olarak harvard hukuk mektebi'ni arastirma ogrencileri icin alaninda en iyi kurumlardan biri yapan faktorlerden belki de onemlisi langdell kutuphanesidir. mektebin en gorkemli binasi olup, hukuk alaninda dunyanin en buyuk akademik kutuphanesidir. ilginctir ki bunyesinde calisan kutuphanecilerden biri de turk'tur ve cok yakinda turk hukukuna muteallik kismin gelistirilmesi icin calismalar yapilacaktir. girisinde uluslar arasi ozel hukuk'u huber'i yorumlayarak birlesik devletler'de sevdirip saydiran joseph story'nin bir adet heykeli vardir.

    cambridge universitesi hukuk fakultesi ile siki bir isbirligi icerisindedir. harvard ve cambridge ogrencileri yarim donem daha fazla okuyarak hem hukuk derecelerini hem de ll.m. derecelerini kazanmaktadirlar. (farzimisal: j.d. (harvard), ll.m. (cantab.)).

    ezcumle, 'critical legal theory'nin ileri gelen temsilcilerinden olan duncan kennedy ve roberto unger gibi isimlerden ders alabildiginiz bir yerdir ki daha da fazlasini belirtmeye gerek yoktur.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap