6 entry daha
  • yıllar önce trt'de seyrettiğim, kendi zevkime göre komedi filmlerinin en iyilerinden biri olan filmdir. hakkında girilen az entry nedeni ile tahmin edileceği üzere çok da bilinmeyen bir film de denilebilir aynı zamanda. yıllar sonra d&r'da dvd'sini görüp sevinçle hatırlayarak alıp, yeniden büyük bir zevkle izlediğim bu film için oynayanlara yeniden bakmak adına imdb'ye girince de çok şaşırdım. kesinlikle aldığı düşük oyu haketmeyen bir başucu eseridir. hele ki spielberg'in en kötü filmi etiketini hiç ama hiç haketmeyen filmdir.

    tankçı çavuş frank tree rolünde dan aykroyd ve çılgın pilot yüzbaşı bill kelso rolündeki john belushi yanında bir çok tanıdık sima ve john candy'nin de rol aldığı kaliforniya'da geçen filmin her sahnesi eğlencelidir; komutanlar, japon denizaltısındaki nazi subayı, japon mürettebat, sivil kaliforniya halkı, amerikan askerleri. ne olduğunu anlamayan insanların panik halinde altını üstüne getirdikleri holywood...

    --- spoiler ---

    filmdeki karmaşayı özetleyen iki sahne vardır;

    dan aykroyd: - görmeye dayanamadığım bir şey var ise, o da amerikalıların amerikalılarla savaşmasıdır. (americans fighting americans)

    general stilwell: bombalar!? ben hiç bomba duymuyorum! madem şimdi yukarıda biryerlerdeler. asya'nın bir ucundan gelmişler. bir kaç bomba getirmiş olmaları gerekmez miydi ?

    ki; gerçekten de film boyunca savaş kadar ortalığın dağıldığı karmaşa ve çatışmaların olduğu tüm sahneler savaş harici geçer.

    --- spoiler ---
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap