8 entry daha
  • yılmaz vural ve ertugrul sağlamla karşılaştırılması abes olan alman teknik direktör. 2008'de borussia dortmund'un başına geldiğinde genç bir takım kurdu ve takım o zamandan beri ilk 6 da oldu hep. zdf ve rtl'den bilenler de vardır belki gayet aklı başı yerinde, düzgün sempatik bir adam ve yorumcu.

    şu an takımın burda olması bence çok sürpriz değil, yalnız ben 10 puan gibi bir fark beklemiyordum açıkçası. sağlam'la ayrıca karşılaştırılması şu açıdan komik geliyor, bundesliga'yla türkiye ligini karşılaştırmak saçma. beşiktaş her ne kadar çok iyi transferler yapmış da olsa, süper lig'in kalitesi son dönemlerde çok düşük. bu sene trabzonspor biraz daha farklı bir görünüm içinde. onları da daha iyi anlayabilmek için ne yazık ki avrupa'ya kalamadılar. beşiktaş'ın ilk önemli sınavı da avrupa'da yeni geliyor karşısına.

    almanlar bu sene şampiyonlar liginde üç takımla gruplarda mücadele etti ve ikisi grup birincisi olarak (schalke 04 ve bayern münchen) üst turlara çıktılar. ayrıca bunlardan bayern münchen geçen sene şampiyonlar ligi finali oynadı. klopp da böyle takımların olduğu bir ligde 3 sene önce nerdeyse yeniden yapılandırılmış bir takımla 10 puan farkla lider. bunda tabii ki bayern münchen ve schalke 04 gibi futbol geleneği olan takımların ligde kötü olmalarının da etkisi vardır. ama yine de sapla samanı çok karıştırmamak lazım.
2329 entry daha
hesabın var mı? giriş yap