• özgürlük ve dayanışma partisi'nin kuruluşunun 15. yılında ankara anadolu gösteri ve kongre merkezi'nde saat 14:00'te gerçekleştirecek konser-etkinlik. genel başkan alper taş ve bazı konukların konuşmalarının yanısıra, 15 yıl boyunca ödp'yi yalnız bırakmayan yeni türkü, sabahat akkiraz, ali asker, sevinç eratalay, gökhan birben, metin-kemal kahraman, bandista ve tabii ki hasan tatar şarkılarıyla etkinlikte sahne alacaklar. etkinliğin çağrı bildirisi şu biçimdedir:

    "insanca yaşam insanca düzen için 15. yilimizda 29 ocak`ta ankarada buluşuyoruz!

    15 yıl oldu ve önümüzde uzun bir gelecek var.

    kapitalizmin insanlığı yok eden vahşi sömürü politikalarına karşı devrim ve sosyalizm yolunda 15 yılı geride bıraktık.

    15. yılımızda devrimci bir yenilenme iddiası ile ülkenin ve emekçi halkın geleceğine daha güçlü sahip çıkmak yolunda şimdi bir adım daha atıyoruz.

    "yeniden kurulacak bir ülkeyi aşkla örmek için eşitlik, özgürlük, devrim" çağrısı ile başladığımız yeni mücadele döneminde halkın kendi söz ve eylemini çoğaltarak sokağın ve mücadelenin partisi olma mücadelemizde mütevazi ama aynı zamanda sarsıcı adımlar attık.

    kapitalizm kökten sarsılırken dünyanın her yerinde emekçilerin ve gençlerin mücadeleleri çoğalırken ülkemizde de tekel`den 1 mayısa, halk konuşacak eylemlerinden gençliğin direnişine yeni bir gelecek arayışının yön verdiği bir direniş hattı gelişip, güçleniyor.

    sosyalizmin tarihsel bir döneminin sona erişinin ardından yaşanan dağınıklık bu mücadeleler içinde aşılmaya başlarken, şimdi biz de fidel gibi vamos bien (iyi gidiyoruz) diyoruz. neşemiz, hevesimiz ve inadımız yerinde 2011i "insanca yaşam insanca düzen için" umut ve eylem yılı ilan ediyoruz.

    29 ocak`ta umut ve eylem yılının yürüyüşünü başlatıyoruz. insanı insanın kurdu haline getiren kapitalizmin yıkımına ve ülkemizde akp eliyle yaratılan yeni sömürü düzenine karşı "insanca yaşam insanca düzen" ve geleceğe birlikte yürümek için her yerden ankara`da buluşuyoruz.

    ellerimizi birleştirdiğimiz her an zalimlere bir meydan okuyuştur. sevgili can yücel diyor ya, "ne kadar çok elimiz varmış meğer. ilkin, senin elinle tutuşan benimki, sonra çocuklarınki, gençlerinki, tekel işçilerininki, sonra, ellerin elleri… ne kadar çok elimiz oldu. baksana tutuşa tutuşa bir orman yangını gibi." şimdi daha kararlı, daha güçlü yürümek için yola çıkıyoruz.

    ellerimizi birleştireceğiz, aşkla öreceğiz, yeniden kuracağız…"

    etkinlik afişi şöyle: http://www.odp.org.tr/…bizden/orj/4474_09_58_04.jpg
    15. yıl anı afişi ise şöyledir: http://www.odp.org.tr/…bizden/orj/4473_09_57_02.jpg
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap