• (bkz: warhammer 40000)

    white scars space marine legion'unun primarch'ı. primarch'ların bebekken chaos tarafından kaçırılmasının ardından jaghatai khan imperium tarafından mundus planum, orada yaşayanlar tarafından chogoris olarak bilinen gezegene düştü. gezegen jaghatai khan buraya ulaştığında barut kullanan silahların varolduğu bir teknoloji seviyesine erişmişti. ikiye bölünmüş durumdaki gezegenin büyük çoğunluğuna palatine adlı bir liderin hakimiyetindeki düzenli ordulara sahip bir uygarlık hakim bulunmaktaydı. bu uygarlık step göçebelerine köle ve av hayvanı muamelesi yapmaktaydı.

    jaghatai khan bu göçebelerden ong khan adlı kabile lideri tarafından bulundu. ong khan gözlerinde farklı bir ateş olan bu güçlü çocuğun kaderinde büyük şeylerin olduğunun farkındaydı. onu büyük bir savaşçı olarak yetiştirdi. ong khan kurayed kabilesi tarafından öldürülünce jaghatai khan kabilesinin başına geçti ve kurayed kabilesini son üyesine kadar katletti. bu olaydan sonra jaghatai khan bütün kabileleri hakimiyeti altına alarak bozkırlardaki kardeş katliamına son vereceğine yemin etti. gelecek on yılda yaptığı yüzlerce savaşta kabileleri yendi ve hepsini kendi kabilesine kattı.

    bu olaylardan kısa bir süre sonra jaghatai kabilesinin kışlaklarına göçü sırasında bir çığ nedeniyle kabilesinin kalanından ayrı düştü. tek başına kalan yaralı primarch palatine'in oğlu liderliğindeki bir av partisine yakalandı. av partisinden palatine'in şehrine sadece tek bir adam döndü: gözleri oyulmuştu ve elinde palatine'in oğlunun kesik kellesini taşıyordu. jaghatai khan'ın mesajı açıktı: step halkları artık palatine ve soylularının oyuncağı değillerdi.

    palatine büyük bir ordu toplayarak step halklarını cezalandırmak üzere sefere çıktı. palatine'in düzenli sıralara sahip büyük piyade ordusu steplerde hızlı, oklarla silahlanmış kabile atlıları karşısında büyük bir yenilgi aldı. palatine canını zor kurtarırken kabileler orduyu son erine kadar yok ettiler.

    bu savaşın ardından jaghatai khan gezegeni kendi hükmü altında birleştirmek üzere bir sefere çıktı. şehirlerin çoğu ona teslim oldular, olmayanlar ise yok edildi. en son palatine'in başşehrine vardığında, şehirden palatine'in kellesini talep etti. şehirdekiler bu istediğini yerine getirdiler, ve jaghatai khan palatine'in kellesini mızrağına geçirip çadırının önüne dikti.

    bu olaydan sonra jaghatai khan'ın ordularındaki step savaşçıları yurtlarına dönmek istediler. jaghatai khan onları serbest bıraktı. kendisi de yanında generalleriyle imparatorluğunu yönetmeye başladı.

    altı ay sonra imparator* gezegene geldi ve jaghatai khan bu adamın hayallerini gerçekleştirebileceğini farketti: gökteki bütün yıldızları muazzam bir imparatorluk olarak birbirine bağlamak. kılıcını imparatora sundu ve ona bağlılık yemini etti. imparator da ona beşinci space marine lejyonu olan white scars'ın komutanlığını verdi.

    horus heresy esnasında white scars lejyonu terra'daydı. imperial fists ve blood angels ile birlikte cesaretle savaştılar. jaghatai khan'ın komutanlığında white scars kuvvetleri terra'nın iki büyük spaceport'undan birini alarak chaos güçlerinin desteklerini yarıya indirdiler. bu muharebeler sırasında jaghatai khan'ın lejyonunu bir razorback'ın üstünden yönettiği söylenir.

    horus heresy'nin ertesinde jaghatai khan mundus planum'a geri döndü ve gezegenin bir dark eldar saldırısına maruz kaldığını gördü. dark eldar'a karşı intikam yemini eden primarch bir muharebe sırasında dark eldar güçlerini takip ederek bir portal'a girdi. bu olaydan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. şimdi nerede ya da ne durumda olduğu bilinmemektedir, ama spekülasyonlar arasında dark eldar'ın webway'ın derinliklerindeki şehri commorragh'da esir olduğu ya da webway'da hala dark eldar avlayarak dolaştığı gibi dedikodular bulunmaktadır.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap