9 entry daha
  • progressive rock adına faydalanabilecek en geniş kapsamlı internet sitesi. progresif rak hadisesinin doğuşuna tanıklık etmiş birçok abiyi barındıran bir collabrator topluluğu ve benim gibi senin gibi ufak çaplı katkılar sağlayan reviewer tayfası sayesinde devasa bir database oluşmuş, olayın içine girmek isteyen heves sahibi kişilere güzel bir yol haritası çizilmiş. bi kere sitenin alt türler ve bunlara dair bilgiler içeren sayfaları müzikal bazda tam anlamıyla bir hazine. günün müziğine, yeni hasıl olduğumuz akımlara dair güncel bilgilere ulaşmak için birebir. tanımlarıyla örnekleriyle bir güzel açıklamışlar progresif rak dünyasının ayrıldığı kolları.

    sitede bir 70ler tutuculuğu yapıldığı gerçek. king crimson, yes, genesis gibi babalar ve hatta van der graaf generator, gentle giant gibi underrated gruplar baya bir el üstünde tutulmakta. modern progresif rak mevzularına ise abiler biraz daha temkinli yaklaşmakta genel olarak. fakat bu sayede çok fazla fikrine sahip olmadığım genesis gibi yes gibi van der graaf generator gibi olağanüstü grupları da dimağıma eklemiş ve sıkı birer hayranları olmuş bulunuyorum. tabi yakın tarihlerde ortaya çıkmış çok özgün işlere de erişmek sitenin keyif veren diğer noktası.

    sitede siddharta, nekropsi, nemrud, replikas, moğollar ve asia minor olmak üzre altı adet türk grup yer almakta. forumda yapılan bir muhabbet esnasında kanadalı bir abinin sıkı bir replikas fanı olduğunu öğrenmem beni epey şaşırttı. öyle güzel keyifli bir site efenim.

    ayrıca sitenin albüm sıralama sayfaları da çok keyifli, yıl yıl, ülke ülke, tür tür kategorize ederekten dönemlere, türlere ve ülkelere göre en başarılı işlere ulaşabiliyorsunuz. gerçekten bulunmaz güzellik.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap