3 entry daha
  • fransa'da 9 kasim 1946'da gosterime girmis olan 113 dakikalik filmin bu ülkede aldigi isim, "le chant du missouri"dir.

    cadilar bayrami'nda cocuklarin "eglencesi"nin gosterildigi sahne kanimca en tuhaf ve korkutucu sahnelerden biridir, renkli renkli, guzel kizli, yakisikli erkekli film bir anda puslu, karanlik, handiyse vahsi bir hale burunur. filmi kisaltmak isteyen yapimcisi arthur freed'in de gozden cikardigi ilk sahne bu olmus, ama filmin test gosterimi sirasinda seyircilerin sahneyi pek begendigi ortaya cikmis, oysa gercekten de filmin butunu icinde hem hikâyeye hizmet etmeyen hem de filmin genel havasindan epey uzak bir sahne aslinda.

    cadilar bayrami sahnesi atilamayinca, filmi kisaltmak icin feda edilen sahne judy garland'in boys and girls like you and me adli sarkiyi soyledigi sahne olmus. bu secim de, filmin sonuna dogru, garland ve onun sevgilisini canlandiran tom drake arasinda gecen bir diyalogu, seyirci icin tamamen anlasilmaz kilmis. bu sahnede, tum aile ve cocuklarin sevgilileri, yeni acilan uluslararasi fuardadir (world's fair, exposition internationale). drake, garland'a fuar alaninin, sadece ikisinin orada oldugu zamanki, bataklik halini daha cok sevdigini soyler ve bu cumle, seyirci icin hicbir mana tasimaz. cunku gonderme yapilan sahne, filmden cikartilmistir.

    http://en.wikipedia.org/wiki/meet_me_in_st._louis

    http://fr.wikipedia.org/…t_du_missouri_(film,_1944)

    http://archive.filmdeculte.com/…te/culte.php?id=141
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap