4 entry daha
  • black swan ile birlikte bence 83. oscar ödülleri'nin film dalında en ciddi adaylarından biridir. filmin verdiği his çok başka. atmosfer müthiş yakalanmış. bahsedildiği üzere yönetmen debra granik sinemayla yoğrulmuş birisi ki bunu imdb sayfasından görmek mümkün http://www.imdb.com/name/nm0335138/ dolayısıyla böyle bir film çıkarması sürpriz olmayacaktı. konu çok güzel özetleniyor, karışık değil sinemadan anlayanlar için gayet akıcı bir film.

    senaryoya gelirsek karakterler fazla gerçek. hatta o kadar gerçek ki bir sahnesinde sanki yönetmen eline kamerayı alıp karşı dairede oturan komşu teyzeyle röportaj yapıyor gibiydi, kadın karakterlerin makyajları neredeyse hiç yok, kostümler ikinci sınıf, dekorlar da bildiğimiz dağ evlerindeki ayrıntılardan ibaret. filmi gerçek yapan da bu zaten. zira bu filmdeki doğallığı başka türlü yakalamak çok zor bir iş. görüntü yönetmeni de burada devreye giriyor, detayları çok iyi yakalıyor.

    müzikler harikaydı. country müziğe doyabilirsiniz. kurgu da çok başarılı ki bunu bence sincap sahnesiyle ilişkilendirmek doğru olur. orada içinde bulunulan durumu ve filmin atmosferini ele alırsak kurgu yönetmeninin o sahneyi kesmemesi akıllı bir seçim. iğrenmeniz olası o ayrı.

    içinize işleyecek bir film. 8/10
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap