5 entry daha
  • hicri yılın ilk ayı olan muharrem ayının 10. günü manasına gelir. arapça "aşara" kelimesinden türetilmiştir.

    şiiler için aslında bütün islam alemi için bilinen en büyük kıyımın gerçekleştiği gündür. peygamberimiz hz. muhammed'in torunu hz. hüseyin şehit edilmiştir. nedeni bilinmez ama islam tarihinde bilinen bir çok güzel olayın o günde olduğu söylenir daha doğrusu insanların öyle bilmesi istenir. amaç o günün bir matem günü olduğunu ve kerbela olayını unutturmak olsa gerek.

    "hz. âdem’in tövbesinin kabulünü kutlayan peygamber ümmeti

    peygamber torununa yas tutmayı neden gerekli görmezler.

    hz. nuh’un gemisinin tufandan kurtuluşunu kutlayan peygamber ümmeti

    peygamber’in göz nuru imam hüseyin’e (a.s) neden gözyaşı dökmezler

    hz. yunus’un balığın karnından çıkarılışını kutlayan peygamber ümmeti

    konuşan kuran’ın şehit edilişini neden bilmezler.

    hz. ibrahim’in ateşte yanmamasını kutlayan peygamber ümmeti

    kerbela çölünde ciğerlerin susuzluktan yandığını neden söylemezler

    hz.eyyub’un hastalıklarından kurtuluşunu kutlayan peygamber ümmeti

    ölmenin zilletle yaşamaktan daha iyi olduğunu neden bilmezler.

    hz. musa’nın kızıl denizi ikiye böldüğünü kutlayan peygamber ümmeti

    imam hüseyin’in hak ile batılı birbirinden ayırdığını neden düşünmezler.

    vallahi bütün bunlar emevilerin ürettikleri bahanelerdir, kerbela kıyamını ve aşura faciasını unutturmak için. ne yazık ki ümmetin büyük bir bölümünü asırlardır bu uyduruk hadislerle oyalayıp durmaktadır emevi zihniyeti. ve onların söyledikleri de kulak dolduracak türden de değildir. asırlardır tek amaçları bu matemi insanların beyinlerinden çıkarmaktı. çünkü kerbela kahramanlarının hatırlanması bile tağuutların saraylarını sarsmakta, iktidarlarını tehdit etmektedir. heyhat! hüseynin, zeynebin, abbasın... aşkını insanların yüreğinden çıkarmaya kimin gücü yeter?

    onların yıllardan beri geleneğe dönüştürdükleri bir şey var ki, istedikleri zaman hadis nakletme ve üretme özellikleri. tarihin ortalarında bu topraklarda mersiyeye karşı mevlidi ürettiler, ama zamanla eriyip gitti tarihin koridorlarında. istediler ki aşura’yı aşure’ye çevirsinler, ama maddi tatlılar aşura’nın manevi derinliği karşısında tutunabilir mi hiç?

    ama hüseyni mektebin düşmanları aşura’nın tarihe mesajının muhataba ulaşmasını engellemek için asla boş durmayacaktır ve nitekim boş da durmuyorlar.

    hz. ruhullah’ın devrimiyle birlikte aşura, çağımızda cihanşümul, evrensel boyutlar kazanmaktayken aşura’nın mesajını asıl mecrasından nasıl saptırmanın hesapları yapılmakta, içinin nasıl boşaltılacağı planları düzülmektedir.

    peygamberlerin sünnetlerini yerine getirme bahanesiyle kendi peygamberinin torununa ağlamayı yanlış bilen peygamber ümmetinin durumu içler acısı. acaba komşunun düğünü mü önemli yoksa ailenin yası mı? enbiya ile ilgili olarak gündemde tutulan bu uyduruk rivayeti doğru kabul etsek bile enbiyalar sultanı hz. peygamberin ciğerparesi hüseyn ve yarenlerinin mazlumca katledilmeleri ve peygamber ailesinin esir düşmesi ile mukayese edilebilir mi hiç?!

    acaba tüm peygamberlerin güzel günlerini kutlayan bu ümmet, neden hz. isa’nın doğum gününü kutlamayı haram bilirler.

    yoksa hz. isa aşura günü doğmadığı için mi?

    imam hüseyin‘e ezadar olmak, onun matemini tutmak liyakati herkese nasip olmaz elbet."

    http://www.rasthaber.com/…ureyummet-imuhammed!.html
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap