5 entry daha
  • tuketim kulturu veya sosyolojisi adina saniyorum ki tek satir okumadan, ustelik de fictional karakterlerden genellemeler uretmeyi seven bir insan izlenimi veren yazar. bahsetmeye calistigi eczaneye, manava falan laflamak icin giden fatma teyze zaten son 50 yildir cesit makaleye konu olmustur; olay zaten fatma teyzenin avm keyfi degildir. velev ki fatma teyze cesitli sosyal faydalari icin avm'ye gidiyor olsun, bu avm'leri bastaci edecegimiz anlamina mi gelmeli? hic mi elestirmek yok? vay benim fatma teyzem, bi avm eglencen vardi onu da cesitli koseyazarlari cok mu gordu diye olaya girmeye calismak "temelsiz"dir.
    http://www.haberturk.com/…radikalin-sokak-yazarligi
    neyse kinayip laflar hazirladigi yazdiyi anlamadigini gostermis oldu, ki bu beni bir okuyucu olarak korkutuyor. baskasinin yazdigini okuyup anlamadan bu konuda etrafa fikir sacmak, cokca muzdarip oldugumuz okudugunu anlamadan yayma kakofonisine yeni bir eklenti ne de olsa. eh..

    avm'lerin cesitli 'sosyal' faydalarindan bahsettikten sonra kose yazari ve dogruyu gormek icin gerekli nokta kelimelerini ayni cumlede kullanmis. kose yazari bana dogruyu gostermesin arkadas, boyle bir beklentimiz yok cok sukur halk olarak. (ayrica dogru ne?). hicbir ingiliz kisinin de misal the guardian'da bugun hangi kahin dogruyu gostermis diye kosarak gaste aldigini gormedim. gorus ve analiz bekliyoruz. mumkunse tek satir okumadan vay benim fatma teyzemin avm keyfine camur atan kaka koseyazarlari sirca kosklerinde otursun kivaminda olmasin bu gorus ve analiz. once okusun, sonra okudugunu anlasin, sonra yazsin.(zaten once okuyup anlar ve sonra yazarsa, fikrine katilmasak bile eyvallah diyebilecegiz). ayrica sozluk olarak genellemeleri sevmiyoruz, bunu da dusunsun.

    (kusura bakma sevgili sozlukcu, konu tuketim kulturu olunca desteksiz ve hezeyanli yazilmis makale alerji yapiyor beatrix bunyesinde. bir tuketim kulturu akademisyeni olarak sirca koskumden bildirdim)
186 entry daha
hesabın var mı? giriş yap