2 entry daha
  • bu programa serdar ortaç katılmıştı. evet yanlış okumadınız, serdar ortaç. programda serdar ortaç ahmet kaya'yı övmüş, ahmet kaya ise serdar ortaç'ı genç yetenek olarak göstermişti. ahmet kaya'nın program boyunca inanmadığı şeyleri söylerken ne kadar zorlandığını dün gibi hatırlıyorum.

    serdar ortaç bir ara 200 tane bestesi olduğundan söz etti. ahmet kaya'nın surat ifadesi "hadi leeen" diyordu, ama ağzı şuna yakın bir şeyler söyledi: "valla helal olsun kardeşim, bu kadar yıllık müzisyenim o kadar bestem yoktur". sonra ahmet kaya lafı dolandırıp konuyu değiştirdi..lafı dolandırmasının sebebinin içinden "ulan ne 200'ü 50 tane bile yoktur" filan diye geçirmesi ve yüreğinden gelen "hadi leeen" sesini bastırma çabası olduğunu hissetmiştim. konu değişmese sanki patlayacaktı: " yaa serdar bi s.ktir git afedersin, ne 200 bestesi lan. mozart mısın sen"

    bu sahneyi izlerken üzüldüğümü hatırlıyorum. her hatırladığımda da üzülüyorum. adam televizyona çıkıp "200 tane bestem var, iki kilo tartayım mı" diyor ve kimse haddini bildirmiyor. esas üzüldüğüm nokta ise çok sevdiğim ve özlemle andığım ahmet kaya'nın kendisini düşürdüğü durumdur.

    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap