9 entry daha
  • kitapta ilk olarak hillary clinton'un övgüsünü görünce biraz huylandım.. (hillary clinton'un parçası olduğu herşeyden huylanılmalıdır, ne kadar şirin, mini mini, puf puf görünse de )... ancak sonra okumaya başladım, çok keyifli ve sürükleyici... ara ara tek kaşım şüpheci bir tavırla havaya kalksa da yazım dili harika ve zekice... devam ettim.

    ancak bir yerde duuur dedim. kahramanımız ve bir arkadaşı hindistandalar. hintli bir kadın onların dayanamadığı bir sıcakta çalışıyor, halı silkiyor sanırım. kahramanımız hayret ediyor. üstelik çalışan kadın mutlu, gülümsüyor. bizim kahraman ise her bir haltı yerinde ama mutsuz. (o yüzden hindistan'da arayışta). sonra yanındaki ona, ''dünyanın bu kesimindeki insanlar ağır iş ve zor koşullar için yaratılmışlardır'' diyor. ''ayrıca senin kadar uzun yaşamayacak'' diyor. kahraman rahatlıyor(!)

    ali sami diyorum, bu faşizim ve ırkçılık değil de nedir, mini mini şeker bir hikayenin içinde bize zencilerin kölelik için yaratıldığı, bilmemkimlerin daha aşağı ırk olduğunu, ağır iş için yaratıldıklarını çaktırmadan bilinçaltımıza kakalamak değil de nedir??? (coşar) kim bilir başka ne tür zehirler var gözden kaçan ama bilinçaltına sızan bu güzel kitapta... buna rağmen sonlarındayım ve bitiricem (sakinleşir).
217 entry daha
hesabın var mı? giriş yap