40 entry daha
  • *
    türk kızılayı kullanılmış elbise almıyormuş!

    türk kızılayı'nın kullanılmış elbise almamasının sebebi türk kızılayı'na giyisi yardımı yapanların bu yardım kampanyalarını daha çok sahip oldukları kullanılamaz durumdaki yırtık,vb. giyisilerinden(çöplerinden) kurtulabileceği kampanyalar olarak anlamasından kaynaklanmaktadır.
    bağışlanan giyisiler giyisiye ihtiyaç duyan kişileri onursuz insanlar olarak düşünülerek yapılmıştır!
    "giyisileri yokmuş,yazık...benim yırtıklardan,deliklerden tıkalım hemen bir çuvala canım ne olacak temizlik bezi olacağına giyerler işte insancıklar." düşüncesi ile verilen kumaş parçalarıdır.
    türk kızılayı daha önce düzenlediği bağış kampanyalarında ne zaman ikinci el giyisi kabul etse önce o giyisileri kategorilendirip kullanılabilir durumda olanlar varsa ayırıp,yıkatmak ve ütületmek zorunda kaldı.kullanılamayacak durumda olanlar ise türk kızılayı'nın başına dert olarak kaldı.
    konu ile ilgili olarak gelmesi muhtemel cevaplara yönelik olarak;kampanyalar esnasında bağışlanmak istenen kıyafetleri önce kontrol edip sonra teslim almak ne yazık ki mümkün değil.adam getirmiş evinden beş çuval giyisi otur bunları tek tek açıp bak bağışçı ile birlikte,düzgün düzgün değil diye ayır...günde kaç çuval geliyor meçhul...getirdik bir de beğenmiyorlar derler.

    *
    kan bağışlamaya gelen insanlara fahişe misiniz diye selamlamak olarak nitelendirilebilecek soruların cevapları kan bağışlamak için uygun değilse boş yere kan torbası,test,zaman,vb. kayıpların önüne geçmeyi sağlamaktadır.
    türk kızılayı insanları fahişe,vs. olarak gruplandıran bir kurum değildir.

    *
    kampanyadan toplanan paralar ile cami yaptırılması konusunda ise türk kızılayı eğer kamp yönetimi sorumluluğunu üstleniyorsa kampta yaşayacak insanlara beslenme,su temini,haberleşme,sağlık,banyo-çamaşır,sosyal,psikososyal,eğitim,din hizmetlerinin sağlanabilmesi sorumluluğunu da üstlenmiş olur.
    kampta yaşayan insanlar kampta yaşamalarına sebep olan olağanüstü durumdan önce sahip oldukları imkanlarına ne kadar erken ve kolay erişirlerse bu o insanların içinde ve etkisinde bulundukları olağanüstü durumdan o kadar çabuk kurtulup kendi ayakları üzerinde durabilecek duruma gelebilmeleri için gerekli ortamı hazırlar.
    türk kızılayı'nın kampında yaşayan insanlar yaşadıkları olağanüstü olaydan önce de hangi dine mensup olurlarsa olsunlar ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri ibadethanelere sahiptir.
    türk kızılayı yönettiği kamp için seçilen barınma tipine uygun olarak cami,kilise,sinagog inşa edebileceği gibi çadır tipi barınma seçeneğinde de ibadethane için ibadet çadırı da kurar.
    türk kızılayı yönettiği kamplarda kütüphane de oluşturur,meslek edindirme kursu da düzenler,ilkyardım eğitimi de verir.

    *
    kızılay dünyada sadece bize ait(tescilli) olmadığı için türk kızılayı kullanılmaktadır.

    *
    türk kızılayı araçlarının üzerinde arapça harflerle dini şeyler değil hizmet verdiği ülkenin dilinde türk kızılayı yazar.

    *
    türk kızılayı'nın sağlık kuruluşları her konuda en ucuz hizmeti veriyoruz iddiasını taşımamaktadır.
    savaşta türk kızılayı'nın askere verdiği hizmet ile olağan zamandaki hastaya verilen hizmeti kıyaslamak ilgisiz.

    *
    8 mart 2010 elazığ depremi'nde de kullanılmış olan 1900'lerden kalmış görünümündeki türk tipi olarak adlandırılan çadırların özellikleri:
    5 kişilik bir ailenin barınma ihtiyacını sağlayabilecek 14m2 kapalı alana sahip,kullanma talimatına uyularak kullanıldığı taktirde %100 pamuklu iç astar ile yine %100 pamuklu,su geçirmez tavan ve duvara sahip,tabanı pvc kaplı polyester kumaştan,her biri yan duvarlarında bulunan 2 pencere ve 1 kapısı olan,tamamen türk kızılayı tarafından üretilen çadırlardır.
    gördük bu çadırları,iyi biliriz diyenler:bir çadır torbasının içerisinden neden kullanma talimatı çıkar?

    *
    17 ağustos 1999
    türk kızılayı yurdumuzda meydana gelen afet vb. olağanüstü durumlarda illerde valinin,ilçelerde kaymakamın emrinde görev yapar.
    mülki idare amirleri ise kriz zamanında ihtiyaç tespiti yapılmadan ya da sözde tespitlere dayanarak türk kızılayı'na emirler yağdırır.
    en büyük sıkıntı da geçici barınma konusunda yaşanır.genellikle geçici barınma imkanı sunmak için elverişli alan yoktur,varsa da bilinmiyordur,olağan zamanda tespit edilmemişlerdir.
    ülkemizde geçici barınma alanlarının belirtildiği il ve ilçe acil durum planları genellikle ya yoktur ya da yıllar öncesine aittir.
    türk kızılayı birçok valilik,kaymakamlık ve belediyelerden olağanüstü durumlarda ihtiyaç duyulacak geçici barınma alanlarının belirlenmesi talebinde bulunmuştur ancak bu taleplerin çok azına gerçek tespit çalışmaları yapılıp türk kızılayı'na geri bildirimde bulunulmuştur.
    türk kızılayı'nın ülkemizde meydana gelebilecek tüm afetlere ve olağanüstü durumlara karşın acil durum planı hazırlanması için verdiği mücadeleden halkımızın haberi yoktur.
    geçici barınma konusu her zaman hafife alınmıştır ve kolay görülmektedir ancak türk kızılayı çadırkent planlarken iki çadır arasında özel hayatın gizliliği için gereken asgari mesafe,alan,vb. çok önemli ancak bilinmeyen,önemsenmeye ya da görmezden gelinen detayları hesaplar.
    kriz zamanlarında vali ya da kaymakam örneğin bir deprem sonrasında kriz masasında ilçede 2bin aile 10bin kişi yaşıyorsa(her aile 5 kişi) 2bin çadır emrini verir.aslında 2bin aile depremden etkilenmemiştir,ihtiyaç bin aile içindir ancak kaymakam söyleyeceğini söylemiştir.
    peki ilçede bin çadırın kurulabilmesi için yeterli ve elverişli alan var mı?
    olsun ya da olmasın barınma(çadır) türk kızılayı'nın sorumluluğundadır.
    çadırlar deprem bölgesine gelecek,kurulacak alan bulunamayacak,yağmur başlayacak.basın yağmur altında ıslanan halkı çekecek,halk türk kızılayı'nın tırlarını gösterecek,çadır getirdiler ama kurmuyorlar diyecek.nerede bu devlet? diye soracak.kaymakam gelecek bölgeye,geçecek kameraların önüne türk kızılayı sorumluluğunu yerine getirememektedir diyecek,suçu türk kızılayı'na atacak.türk kızılayı yine sınıfta kalacak.
    peki suç gerçekten de türk kızılayı'nda mı?
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap