82 entry daha
  • bu bölümü okuyanlara;
    bir miktar iktisat verilir. iktisada girerler. (bkz: iktisada giriş)
    bir miktar işletme verilir. işletmeye girerler. (bkz: işletmeye giriş)
    bol miktarda siyaset bilimi verilir. işin içine girer de çıkamazsın.
    bol miktarda hukuk verilir. çeşit çeşit böyle. ömür çürür.

    çeşit çeşit verilir. ortaya karışır öğrenci. lisans eğitiminin sonunda şöyle bir tabloya bakınca açılan kapılardan giren iktisatçıların iktisatçı, işletmecilerin işletmeci, siyaset bilimcilerin siyaset bilimci , hukukçuların da hukukçu olduğunu görür. "şimdi ben ne oldum?" diye sorar bölüm mezunu kendine.

    daralır.

    adı karizmatiktir. bölüm hakkında bilgisi olmayan kimseler kişi üzerinden yüksek beklentiye girer.

    bu bölümü okuyan kişiler;

    1. yabancı dillerini sağlam tutsun. büyük ihtimalle dış ticaret ve benzeri bir alana yöneleceklerdir. mümkün olduğunca yabancı dil öğrenmeye çalışsınlar zira uluslararası dendiğinde doğrudan beklenti yurt dışıyla iletişim kurma yönünde oluşacaktır.

    2. sinirlerini sağlam tutsun. muhtemelen bu kulağa hoş gelen bölüm mezunu birey, mezun olduktan sonra bocalayacak ve uzmanlık alanınız sorusuna vereceği cevabı bulmakta zorlanacaktır.

    3. siyasi konulara ilgisini canlı tutsun çünkü ansiklopedi niteliğinde kitaplardan sınavlarında sorumlu tutulacaktır ve bunlar da roman niteliğinde, bir iki oturuşta okunup kalkılacak kitaplar değildir. eğer konuya ilgi duyulmuyorsa tamamen eziyet nitelikli olacak ve vize final ertesi anında unutulacaktır. sözel konular haindir.

    4. eşrafını sağlam tutsun. şartlar itibariyle dışişleri bakanlığı türkiyede'ki bilmem kaç üniversitenin bilmem kaç mezununa iş veremeyecek olup kişi muhtemelen bölümüyle az alakalı yahut alakasız bir işte çalışacaktır. işsiz kalmamak için çevre, iyidir.

    uluslararası ilişkiler mezunu ve kariyerini tasarım alanında şekillendirmek isteyen bir mezundan selam olsun efenim.
276 entry daha
hesabın var mı? giriş yap