1 entry daha
  • mükemmel vokalli parça. gizli bir güzellik. massive parçalarında duyumsadığım iki farklı kurgu yapısının birini bariz şekilde gösteren, düşüncemi yineleyen de bir parça.

    birinci kurguda massive bir motif buluyor, onu tekrarlıyor, işte çevirip geliştiriyor çok küçük numaralarla filan ve parça bitiyor. mesela paradise circus, exchange, splitting the atom, karmacoma, hymn of the big wheel vs. gibi.

    bir de asıl bestenin vokalde olduğu parçalar var. yani parçanın kulağında kalan kısmı vokal bestesi oluyor. şarkıyı fazla bilmesen de hatırlayacağın kısmı vokalde saklı olan parçalar. hatta vokal etrafındaki müzikler çok rahat değiştirilebiliyor ama parçanın yapısı bozulmuyor. mesela live with me, babel, unfinished sympathy, black milk ve hatta angel gibi.

    işte bu parça ikincisine uyuyor. doygun ve karmaşık bir vokal bestesi var. tabi bu ikinci kısma uyan parçalarda vokalin kim olduğu da çok önemli oluyor. anlaşılan fonun önemli olduğu kısımda fon çeşitliliği, vokalin önemli olduğu parçada doğru vokal seçimine dikkat ediyor massive. zaten o kadar çeşitli kişilerin vokal yapması da bu açıdan anlamlı geliyor bana. şimdi parçayı dinleyenler bilir, nasıl olur da şu güzel ses rengindeki hatun olmadan gider bu parça? aynısı olur mu? olmaz. hiç keman girecek yerde piano olur mu? olmaz.
638 entry daha
hesabın var mı? giriş yap