4 entry daha
  • bugün saat 2'de amelyat olmama neden olan hastalık. sol gözüm dün sabah bile %75 görüyorken şimdi %10'a kadar (kendi tahmini oranlarım bunlar. teknik rakamlar değil) düşmüş durumda. ağır, daha doğrusu zor bir ameliyat. benim açımdan da sanırım zor olacak. çok gergin değilim neden bilmem. hatta rahatım bile. sanırım bunda en büyük etken eşim. beni rahatlatmak için özel bir şey yapmadı (yapmasına gerek kalmadı). ama yanımda olması da yetti, yetiyor.
    ameliyata gelince doç.dr.özay öz yapacak. bu bölgedeki (adana) en iyi retina uzmanı olduğu söyleniyor. (kendisinden uzak bir kaç göz doktoru bu sözleri söyledi. umarım gerçekten öyledir) sonuca bakacağız.

    ameliyat 2'de. muayene esnasında çok gergin olduğum için lokal anestezi yerine yarım genel (böyle bir terim yoksa da söylenen bu) anestezi olacak. bundan memnunum. açıkçası gözümün önünde sesler duymak ve belki durumu görmek istemezdim.

    herkes bilsin, tüm organlarımı bağışlamış ve vücudumu da mersin üniverstesi tıp fakültesine kadavra olarak bağışlamış olduğum için öldüğümü falan duyarsanız aman diyeyim takip edin. gerçi eşim bu konuda hiç taviz vermez ve kesinlikle bu isteklerime uyar. ama olsun. sevgi ve ölüm bir arada iki zıt duygu. ikisi de insana neler yaptırır bilemeyiz.

    ameliyata gelince dedim de.. henüz olmadığı için hiç bir şey anlatamıyorum. yemek yememem gerekti genel anestezi olduğu için. ancak 6'da uyanınca ister istemez 1dilim krem peynir ekmek yedim. umarım zararı olmaz. (8'de yedim)

    ameliyat 45 dakika kadar sürecekmiş. gözüm 4-5 gün kapalı duracak. 1 hafta raporluyum. şimdilik planlanan bu tabi. sonrası .. daha zor bir hayat. çok kıpırdak bir adamım. umarım ameliyat sonrası bu kıpırdaklıktan başıma bir dert açmam.

    40 gün uçağa binmek yok. göze bir gaz konulacakmış. o kendi kendine yok olana kadar uçak yasak. (yüksek basınç nedeni ile)

    ameliyat sonrası dümdüz yatmak yok. (ne süre bilmiyorum. sanırım 1-2 hafta) 1-2 yüksek yastıkla yatmanız iyi olur. istediğiniz kadar da ayakta durabilirsiniz dediler.

    böyle.

    ayrıca (bkz: retina dekolmanı/@ben smyrna)
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap