4 entry daha
  • bugün eşofman ve spor ayakkabılarımı geçirip, yanıma mp3 çalarımı alıp gittiğim ve saatler geçirdiğim, roma'nın görülesi mekanlarının en başında gelmesi gereken güzel mi güzel bir park. kocaman, yemyeşil bir alan, pek çok meydan, heykel, havuz, uzun ağaçların gölgesi sayesinde en sıcak günlerde bile insanı bunaltmayan bir hava...bir de eğer gün batımına yetişebilirseniz romanın şehir meydanını * tepeden görebilir, gün batımı manzarasına doğru güzel bir fotoğraf çektirebilir ve dikdörtgen çizen roma sokaklarını tepeden görerek şehri, hangi yapının nerede olduğunu daha iyi algılayabilirsiniz.

    onun dışında bu güzel parkta yürüyen, koşan, paten kayan, bisiklete binen, bisiklet kiralayan insanlara özenip eğer giysiniz de müsaitse siz de bunlardan birini/birkaçını yapabilirsiniz. italya'ya geldiğim günden beri nereye baksam her yaşta ve her sosyoekonomik seviyede taş gibi görünmeyi başaran, üzerlerinden karizma akan italyan erkeklerinin onca hamurişi arasında nasıl bu halde olduklarını merak ediyordum; villa borghese'ye gidip -abartısız- yüzlerce koşan, bisiklet süren -ama öyle bakına bakına değil, basbaya tempolu- insanları görünce şu ana kadar her gün yediğim dondurmalar, sık sık yediğim pizzalar ve süper ötesi ekmekler boğazıma birer birer dizildi, mp3çaların kulaklığını takıp en azından yürüyerek vicdanımı hafifletmeye çalıştım.

    tabi villa borghese sadece gezi parkı değil. içerisinde roma'daki diğer müzelere nazaran ufak ama çok önemli eserlerin olduğu bir galeri var. onun dışında konserlerin, tiyatroların sergilendiği bir amfitiyatro var ve roma gece hayatı açısından önemli yere sahip bir takım ciks mekanlara da aynı zamanda ev sahipliği yapıyor bu park. çıkışında direkt metronun spagna durağına çıkılıyor, yani gezilip görülmesi de çok kolay. roma'ya yolu düşüp tarihi turistik yerleri gezmenin yanısıra bu tarz aktivitelere de zamanı olanlara kuvvetle önerilir.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap