6 entry daha
  • melih aşık'tan okuyalım:

    --- alıntı ---

    erzincan hattı

    radikal gazetesi muhabiri ismail saymaz, erzincan - erzurum hattında “tarikat, siyaset, adalet” üçgeninde yaşanan hukuksuzlukları “postmodern cihad” adlı bir kitapta topladı. tarikatların siyaset ve iş dünyasıyla ilişkileri, bölgedeki karmaşık bağlantılar, tarikata dokunanlara kurulan tuzaklar tekmili birden kitapta işlenmiş.
    erzincan başsavcısı ilhan cihaner’e yönelik baskılar hukuk tarihine geçecek cinsten. ibretle okunuyor.
    adalet bakanlığı ve savcılar da yakından ilgileniyor ismail saymaz ile...
    ancak onların ilgisi daha çok ismail’in radikal’deki haberleriyle ilgili ...
    erzincan başsavcısı ilhan cihaner’in sorgusunun ertesi günü radikal’de ismail saymaz’ın “savcı cihaner’e darbeyi sormuş” başlıklı haberi yayımlanmıştı. adalet bakanlığı başmüfettişliği ismail saymaz’a bir yazı göndererek “haberin kaynağı”nı sordu. bu haberden dolayı saymaz’a “gizliliği ihlal” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”ten 9 yıl hapis istemiyle dava açıldı... ayrıca 4 haberle ilgili soruşturma da sürüyor.
    basın kanunu’nun 12. maddesi gazeteciler için “...haber kaynaklarını açıklamaya ve bu konuda tanıklık yapmaya zorlanamaz” diyor ama bakanlık yasadan etkilenmişe pek benzemiyor.
    ergenekon soruşturmaları sürecinde yandaş gazeteler sayısız kez adil yargılamayı ihlal etti. kimse oralı olmadı.
    ergenekon soruşturmasında unutulan hukuk, ismail saymaz’ın haberleri söz konusu olunca aniden hatırlanmış ve gazeteci arkadaşımız üzerinde baskıya dönüştürülmüş bulunuyor...

    --- alıntı ---
4572 entry daha
hesabın var mı? giriş yap