4 entry daha
  • nefret edilesi, kolpanın alası bir asmalı mekanı.

    garsonları en kazmalarından özellikle seçerek koymuşlar, beraber gittiğim arkadaşımla önce bir çakma otoparkçı havası sezdiğimiz garson, "abi bu masa 4 kişilik, sizi şu 2 kişilik masalara alabilir miyiz?" deyince, tam bir araba gibi hissettik. arabayı valeye veremiyorsunuz yani, illa kendiniz çekeceksiniz. dsfsfsf

    ardından menü hakkında sorduğum sorular karşısında anlamsız bakan garson, gitti şef garsonunu çağırdı; yok olm modern bar mar gibi durduğuna bakmayın, tamamıyla boktan bir esnaf lokantası mantığıyla yorumlamak gerekiyor.

    şef garsona aynı soruyu yine sordum, menüye koyduğunuz bu the corner specil cocktail nedir, içine limon suyu da koyuyormuşsunuz, ne kadar bir ekşilik katıyor bu falan dedim. garson 2 saniyelik kilitlenmesinin ardından, "ya geç onu geç, başka şey al." dedi. o an içimden geçirdim, lan mekanın ismiyle özdeş kokteyl koyup da müşteriye bu kokteyli önermeyerek nasıl bir ironi yaptıklarının farkındalar mı acaba diye.

    bu andan sonra, "burada kesinlikle bira içmeliyim, başka ne yapsalar boktan olur." düsturunu benimsemem gerekirken, ben ısrarla garson ile muhabbete devam ederek, "peki ne tavsiye edersiniz, neyi güzel yapıyor sizin barmen?" diye şansımı zorlamaya devam ettim.

    bizle ilgilenen ilk garson oradan atlayıp, "moyito 10 numara, 10, ondan alın." deyince, bir anlık gaflette bulunarak, getirin bari demiş oldum.

    hayatımda içtiğim en boktan mojitolardan biriydi, 18 tlye başka pek çok yerde düzgününü içebilecekken, burada cebimden çıkan paraya acıdım. ha hayatımda içtiğim en boktan mojito ise, antalya'da şu an ismini hatırlamadığım, güzel rus bağyan-bağrı açık gömlek ve ceketli kro erkek kombinasyonunun tavan yaptığı bir barımsıda içtiğim ve adamın içine nane yerine nane şurubu!?! koyarak yaptığı mojitoydu.*

    bunların dışında mekanın tek artısı şuydu: ortaya istediğimiz çerez tabağının içinde hiçbir leblebi türevi yoktu, bildiğin fındık, fıstık, badem gibi düzgün kuruyemişlerle donatmışlardı içini. bunu bir anlık dalgınlıklarına veriyor ve bir dahaki sefere çerez tabağını silme beyaz leblebi ile doldurmalarını salık veriyorum.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap