2 entry daha
  • --- spoiler ---
    filmin festival kitabında kısa tanıtımında haneke vari saptamasının kesinlikle doğru olduğu, şiddeti gözümüzün içine gündelik olaylarla sokup dozajı muhteşem ayarlama becerisine sahip haneke'nin asla bu benzermeden gocunmayacağı bir film olmuş.

    filmin çıkış noktası anne ve babaların çocukların sorduğu sorulara cevap vermemek adına bir şeyler zırvalayıp, yanlış bilgilendirme yapması sanki. adeta seni leylekler getirdinin devasa bir versiyonu. leylek masalına çocukların körü körüne inanıp, doğruyu araştırma olanaklarının tamamen korku ile kısıtlandığı ara ara şiddetin arttığı ve yalan söyleyenin yalan söylenen üzerindeki korkunç gücün esiri olduğu gerçekçi bir şekilde önümüze atılıyor. isyan, kabul edememe içimizi sarıyor ve işin tuhafı filmin gittiği yeri görmenize rağmen engeleyememeniz.

    oyunculuk muhteşem, sekanslar arası esler ürkütücü, hikayeler bazı bazı çocukluğunuzdan tanıdık, şiddet ise filmi batırıp anlamsız yere getirebilecekken çok yerinde. haneke sevenlerin acayip keyif alacağı bir film olmuş.

    geçen sene strella sonra yunan sinemasında festivalin getirdiği güçlü, bağımsız, yunan sineması temsilcisi. yönetmen yorgos lanthimos gayet iyi iş çıkarmış.
    --- spoiler ---

    p.s. insan niye çocuğa üçgenin iç açılarının toplamı 180 derece etmediğine ilişkin bir bilgiyi öğretmen için kaset doldurur ki ?! ayrıntıda en çok anlamsız bulup şaşırdığım hadise bu olmuştu
459 entry daha
hesabın var mı? giriş yap