1 entry daha
  • kendisine ait kemalizm ve değişen paradigma isimli kitabın ilk 60 -bazı kaynaklara göre 30- sayfasının levent köker'in 1991 de yayınlanmış olan modernleşme, kemalizm ve demokrasi isimli kitabından kaynak belirtilmeden bire bir kopya edilmiş olduğu iddiasıyla açılan davada türkiye'de ilk kez bir 'akademisyen'in profesörlük ünvanı düşürülmüştü.

    daha sonra kendisi 'hukuki mücadelesini sürdürerek' bu ünvanını geriye almıştı.

    ayrıca o dönemde dava henüz sonuçlanmamışken başlayan ve davanın sonuçlandığı tarihe kadar devam eden kendisinin abant izzet baysal üniversitesi i.i.b.f. dekanı olması için gerçekleşen kampanya sürecinde dönemin rektörünün de desteğini arkasına almıştır. fakat yine dönemin i.i.b.f. dekanının, kendisi* hakkında rektörlüğe de suç duyurusunda bulunan levent köker'den yana tutum takınmasıyla, rektörlük ve dekanlık arasında sürtüşmeler ortaya çıkmıştır.

    rektörlüğün tutumunda bir değişiklik olmamasından ötürü levent köker akademik kariyerinde daha önce de gerçekleştirdiği istifa yöntemini bir kez daha abant izzet baysal üniversitesi uluslarası ilişkiler bölümünde gerçekleştirmiştir.

    (bkz: intihal)
    (bkz: duruş)

    and also you can google it for more details.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap