6 entry daha
  • andre santos ile ilgili (bkz: #16523521) entry'de 1-2 cümle değinmiştim bu topçuya. kendi başlığında biraz daha açarak belirtmekte fayda var. brezilya'da ki takımların 4-2-2-2 sistemiyle nasıl oynadığını bir kez daha yazmaya gerek yok. şu pozisyonun topçusudur diye yaftalamak yanlıştır. işin özü bu adam forvettir. santraforun arkasında gezinen, serbest takılan bir tip. sağa da gider orta açar, sola da gider orta açar. biraz robinho gibi yani. şöyle teknik, böyle teknik gibi tanımlamalara gerek yok. çünkü adam zaten brezilya milli takımının alt yaş kategorilerinde oynuyor. her iyi brezilyalı gibi teknik bir adam işte. eksik özelliği ise defansif özellikleridir. zaten fiziki olarak kuvvetli bir oyuncu sayılmaz. avrupa kulüpleri için ileriki yıllar adına müthiş transfer olur ama hemen bugün verim beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız.

    fenerbahçe ile olan ilişkisine değinelim. açıkçası şu durumda ben bu oyuncunun transferini zor görüyorum ama corinthians-fenerbahçe hattı bu aralar çok sıkı. bugün olmaz deriz yarın bir bakmışız adam istanbul'da o yüzden kesin konuşmak da istemiyorum. şunu bilmekte fayda var bu adamın bonservisini öyle 5-6 milyon euroya alamazsınız. tabi kaç tane menajerde hissesi vardır, siz kaçını alırsınız bilemem ama maliyetli bir isim. futbol anlamında ise nobre gibi gelip dertlere derman olmaz. zaten sol kanatta defansif bir sıkıntımız olduğu kesin. dentinho geldiği takdirde sık sık pozisyon veririz. ayrıca 8. yabancı olarak kulübede beklerse şaşırmam. türkiye ligi gibi bir ligde sağlam bir fiziğiniz yoksa çok zorlanırsınız. ha gelse paralar boşa gitti demem ama sorunları çözmez.

    edit: eğer gelirse inşallah birileri uyarır da corinthians'ta giydiği 31 numaralı formayı giymez. zira memleket olarak hataylıya karşı bile tolerans göstermiyoruz *
174 entry daha
hesabın var mı? giriş yap