14 entry daha
  • öncelikle bir ekle yapma ihtiyacı duyuyorum. brezilya'da takımlar 4 lü defasın önüne 2 defansif ortasaha, onların önlerinde 2 ortasaha ve 2 santrafor ile oynarlar. yani tahtaya çizersek 4-2-2-2 olur. sol açık, sağ açık gibi kavramları brezilya liginde çok göremeyiz. yani sol bekler ve sağ bekler 70 metrede oynarlar maçlarını.

    andre dos santos da sol bekte oynar bu sistemde. dikkat edilirse wederson ve roberto carlos da bu tip bir futbolcudur. avrupa futboluna göre bir sol bekten beklenmeyecek kadar teknik ve hücumcudurlar ama yine avrupa futboluna göre defansif özellikleri zayıftır(burada tabi ki wederson'u örnek gösteriyorum, roberto carlos'un da ilk senelerini inter'e kötü geçirdiğini ekleyelim). tartışılması gereken konu açık oynar mı bu adam. r.carlos, wederson/uğur boral zico döneminde ara sıra yerlerini değiştirirlerdi. bir bakmışsınız carlos ileride gol arıyor uğur/wederson geriye çekilmiş. andre santos fizik olarak da avrupa futboluna uygun bir oyuncu. başarılı olacağından şüphem yok. mesela yine corinthians'ta oynayan dentinho var. bu adam forvettir corinthians'da. sol açıkta da, sağ açıkta da hücumcu özelliğini daha çok gösterebilir ama fiziki açıdan avrupa futbolu için yetersizdir.

    ayrıca andre dos santos'un konferasyon kupası sonrası juventus, milan ve roma ile adı anıldı. kulüpler tarafından çok pahalı bulduklarından alınmadığı yazıldı medyada. tabi bu haberler 1 ay öncesinin haberleri. hiç bir avrupa kulübü fenerbahçe'nin poulsen'i beklediği gibi 1-1,5 ay beklemediği için bu transferden vazgeçmiş olabilirler. corinthians'da fiyat kırmıştır muhtemelen. buna rağmen ciddi bedel ödediğini düşünüyorum fenerbahçe'nin(10m euro civarı olabilir). bana göre bu oyuncunun alınması büyük başarıdır. imza attığı gün avrupa basınında da yer alacaktır ismi. mutlaka fenerbahçe'ye katkı sağlayacaktır. benim esas endişem yönetimin lugano'da yaptığı gibi 3 yıllık sözleşme yapsası sonucunda en olgun çağıda bedelsiz olarak kulüpten ayrılabileceğidir. bilhassa avrupa kupalarında başarı yakalarsa fenerbahçe bu oyuncuyu elinde tutamaz.
257 entry daha
hesabın var mı? giriş yap