3 entry daha
  • yaptığım gözlem ve çok nitelikli, inanılmaz bilimsel çalışmalarıma dayanarak kore müzik piyasasını ele geçirmiş türdür diyebilirim. diğer tüm müzik türlerini toplayıp k-popla kapıştırsanız popülerite, bilinme ve tanınma olarak % 50 nin üzerinde bir rakamla rakibini -rakiplerini- ezer geçer. - bu noktada kime göre noktasını bilim adına açık bırakıyorum- . halbuki diğer türlerde de sağlam işler çıkaran grup ve isimler bulunmakta. bunun dışında gerçekten büyük sektör, her gün yeni isimler bu çarklara eklenmekte. bu hız konuda japonya ile kapışıyorlar. müzikal açıdan bakıldığında iyisi de var kötüsü de. nereden bakıldığına da bağlı ama çoğu zaman şaşırtıcı olabiliyor. ilk başta "ahahaha bu ne böyle yaa" diye gülerken bir bakıyorsunuz o grubun ya da kişinin tek parçası sizi esir almış haberiniz yok. o nedenle dikkatli ve temkinli yaklaşmak lazım. kpop icra edenleri sadece kulakla dinleyerek yargılamakta eksik kalır çoğu noktada çünkü klipleriyle, canlı performanslarıyla k-popu bir bütün olarak düşünmek lazım bence çoğu zaman - istisnalar var mutlaka- . "ne biçim parça bu böyle?" derken canlı performansı izleyip ağzınız açık kalabilir - kurbanlar/denekler üzerinde yapılan çalışmalarla tasdiklenmiştir- . çünkü koreografileri - ki koreografi konusunda gerçekten benzerlerine kıyasla üst noktadadır bence- şovlarıyla, canlı performanslarıyla göze ve estetik duygusuna da hitap etmektedir - genellikle diyeyim, çok kötü ve komik örnekleri yok mu? var - (güzel kızlar/erkekler konusunda değinmiyorum bile). boy band - girl band kıyaslaması yapılırsa boy bandlerin açık ara önde olduğu kanısındayım.

    sektör olarak bakıldığında, özellikle grup bazında gerçekten seçiliyor bu insanlar akabinde de promosyon, tanıtım vs derken pazarlanıyorlar. çoğu hem dans ediyor hem şarkı söylüyor. göründüğünde herşey güzel, eğlenceli ama görünmeyen tarafıda ağır sanırım. son zamanlarda daha çok dbsk ve sm arasındaki olaylar neticesinde gündeme gelse de bu sektörde yer alan insanlarla yapılan kontratlara bakıldığında pek çok ünlü ismin kontratlarında gerçekten dudak uçuklatan maddeler olduğu görülmekte. ömrü bitirilen gruplar, isimler, intihara teşebbüs edenler ya da intihar edenler de kpop sektörünün içinde yer almakta. fanların şerrinden her zaman korkulması lazım. fan her yerde fan belki ama kpop camiası içerisinde yer alan fanların sinirlenip çantayla kafa kırmaya çalışma, kendi kanıyla mektup yazıp gönderme vs... gibi özellikleri de bulunmakta.

    denemekte her zaman fayda var, derin bir kuyu kpop iyisiyle kötüsüyle yine de eğlenceli, keyifli, neşe kaynağı ama bu şirinliğinin içinde sinsice insanı kendine bağlayan bir gücü var.
212 entry daha
hesabın var mı? giriş yap