8 entry daha
  • insanlar ile hayvanlar arasındaki bulaşan hastalıklar konusunda insanlarımızın eğitimi şarttır bence, medyanın gündeminde bir numara olan hastalıklar dışında da pek çok hastalık bulunmaktadır. işte görev burada veteriner hekimlere düşüyor. çünkü veteriner hekimlik açısından halk sağlığı çok ciddi ve yoğun önlemler alınması gereken bir konu.
    örneğin,
    echinococcosis
    lesihmaniasis
    brucellosis
    kuduz
    daha ismini saymaya kalksak sabaha kadar sürecek pek çok hastalık var. en azından belli başlı hastalıklar konusunda insanlarımızı bilgilendirmek ve bunlar ile ilgili korunma önlemlerini almak gereklidir.
    örneğin sokaklarda kontrolsüz başıboş gezen köpeklerden insanlara echinococcus, leishmania (parazit) gibi pek çok hastalık bulaşmaktadır. kontrolsüz gıda satan yerlerden denetimsiz süt ve peynir tüketimiyle insanlara brucellosis hastalığı bulaşmaktadır. etrafımızda hastalık etkenleri tabiri caizse cirit atmaktadır.
    hastalıklar ile planlı programlı bir mücadele ve halkı bilgilendirmek esastır. televizyon kanalllarında insanlara bilgi birikimi sağlamayan yarışma ve magazin programları yerine bu tür hastalıklar ile ilgili programlara yer verilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum.
    işte burada görev biz veteriner hekimlere düşüyor. tabi bu sadece yapmamız gerekenlerden biri. görev kapsamımız çok geniş ancak hep beraber çalışıp görevimizi tam anlamıyla yapmalıyız. o zaman toplumda hak ettiğimiz saygıyı görürüz.
273 entry daha
hesabın var mı? giriş yap