• --- spoiler ---
    başrolünde til schweiger'in oynadığı romantik komedi. film modern hayatın içerisinde kendi babasıyla problemler yaşamış, kendisi de problemli , boşanmış bir baba olan baş kahramanımızın hayatından bir kesit aktarıyor. hayatla olan yüzleşmelerini bisiklete binerek aşan, bisiklet efsaneleri üzerinden kendini tanımlayan, hayatın sıradanlığını ve sıkıcılığını uydurduğu hikayelerle aşan bir adam var elimizde. kısa süreli ilişkileri içerisinde baş kadın kahramanımızla karşılaşıyor. aşık oluyor...

    bu sırada bir motorsiklet kazasında dizinden aşağısını kaybediyor. bu nokta da filmin adının nereden geldiğini anlıyorsunuz. uzvunu kaybeden insanların yaşadığı sanki o uzvu varmış fakat sanki püre makinasında eziliyormuşçasına duyulan sanal acı. bazen bir kaç ay veya bir kaç sene, bazen de hayat boyunca genellikle geceleri tekrar eden nöbetler şeklinde geliyor. film'in almancasında bu sendroma phantom schmerz denmiş. film'in orjinal ismi de bu.

    scheweiger'in aşırı geliştirilmiş pazulu kolları bir bisikletçinin sahip olması gereken dayanıklılık, güç ve hafiflik kriterlerine uymasa da artık yakışıklılığı durumu kurtarmaya yetiyor. filmin sonunda kahramanımız yanılmıyorsam tourmalet çıkışını yapıyor... çıkış srasında asfaltın üzerinde go pantani go (bkz: marco pantani) yazıyor kocaman... biraz gözleriniz doluyor bu detayı görünce... sonra gerçek hayattan fotolar ve anlıyorsunuz ki film gerçek bir hikayeden tek ayakla tourmalet'ye çıkan bir adamın hikayesinden alınmış.

    açıkçası konusu güzel olsa da tam toparlanamamış, bu konuya hafif gelmiş film. bir edward norton çok daha iyi giderdi diye düşünüyorum bu filme.
    bisiklet konusu daha iyi işlenebilir, bisikletçilerin çektikleri acı, rampaları çıkışları, o rampalarda hayata, fiziklerine ve modern dünyaya meydan okuyuşları daha iyi işlenebilirdi...

    --- spoiler ---
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap