6 entry daha
  • dunyanin cildirmi$ oldugunu bana yine yeni yeniden kanitlayan.

    makaleye baktim, "tadi gercek et gibi olunca insanlar rahatlikla alacak" demi$ bunu ureten ki$iler. ama zaten eminim ki parca et diye sunulmasina gerek kalmadan, sosis, salam gibi ivir zivir etlerin tamamini bundan yapip satabilirler. tadindan kim ayirt edebilir bunu sosisin icinde?

    daha da fenasi, siradan insandan az bucuk daha bilincli olacagini du$unecegimiz hayvanseverler de "hayvan kesilmiyorsa bize ne" $eklinde yakla$mi$ duruma. yahu kimsenin genel bir etik kavrami yok mu bu dunyada? hayvanlari oldurmesinler de gelip laboratuvarda uretilmi$ sentetik eti yedirsinler bize, hayvanciklara dokunmadiklari surece bu okey mi yani?

    hakikaten deliricem, delirtecekler, delirteceksiniz. bir kisim insan fanatikce insanin hayvandan ustunlugunu savunur, onu istedigi gibi kesip bicmek hakkidir; bir kisim manyaklar hayvan kesilmedigi surece insan çöp mu yiyor, bok mu yiyor, ilgilenmez, bana ne hayvanlara dokunulmami$ der; bazilari da "biz et urettik ama tadi, dokusu tam olmadi, hayvan etine benzeyince insanlar yiycek bunu" diyerek acikca son derece yapay, rezil bir besin urettigini deklare eder de kimsenin sesi cikmaz.

    allahim sen aklimi koru. paganizm amin.
131 entry daha
hesabın var mı? giriş yap