6 entry daha
  • e-kolay sponsorluğunda gazi sinemasında izlediğim film. kötü eleştirilere biraz takılarak gitmiştim filme. salonda az kişi vardı ve film boyunca birçoğu gerçekten gülmedi bile. filmin sonunu beklemeden çıkanlar da oldu ama ben ve birkaç arkadaşım gözlerimizden yaş gelene kadar güldük.
    year one, tevrat'ın başlangıç kitabındaki yaratılış kaydını okumadan, bilmeden gitmemeniz gereken bir film. oyunculuk, görsellik vs. üzerine çok eleştiri yapılabilir ama bu film için zaman kaybı ya da hiç eğlenmedim diyenler filmi anlamadığı için böyle diyorlardır kanımca. filmde yaratılışa çok ince göndermeler bulunmakta. hatta sonunda şöyle bir şeyler diyor:

    --- spoiler ---

    tanrı dağları sıçtı, denizleri kustu.. ilk insan ise uzaydan dünyaya düştü.

    --- spoiler ---

    bu spoiler bile, inanmak ve inanmamak seçimlerini bırak, kutsal kitap(lar) hakkında gerçek bilgisi olup da günümüz toplumuna eleştirel bakanlar için ince bir espidir.

    evet sinemada izlenecek bir film değil ama bir pazar günü evinizde izleyebilirsiniz rahatça. dediğim gibi, kutsal kitabın başlangıç kısmındaki yaratılışı mutlaka okuyun filmi izlemeden önce, böylece ekrana bön bön bakmamış olursunuz.

    http://sinema.ekolay.net/…ne_katilim_sona_erdi.aspx

    filmle ilgili blog yazım: http://www.sosyoblog.com/from-year-one-to-now.html
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap