58 entry daha
  • 11 eylül'ün yildönümü dolayisiyla televizyonlarda, bu binalar ve yikilis öyküleri ile programlar yayinlandi. kutsal bilgi kaynagina i$leyelim:

    - öncelikle binalarin cia tarafindan patlatildigi komplo teorilerine aciklik getiriliyor. dinamitle bina yikma uzmanlarina soruluyor. bizde çankırı'da un fabrikası yıkımında oldugu gibi binanin altini oyarak takla attirma yöntemi ile degil oldugu yere cöktürme yöntemiyle yapiyor bu isi uzmanlar. dinamit uzmani, wtc'i görür görmez, kahkaha atiyor ve "böyle bir binayi yikmak icin kac kilo dinamite, kac kilometre kabloya ihtiyaciniz oldugunu biliyor musunuz? her bir kata ayri ayri bu kablolari ve patlayicilari yerlestirmek gerekiyor ki, bu kimse görmeden yapilmasi imkansiz bir eylem." diyor. binalar ucagin girdigi yerden itibaren yavas yavas cokmeye basliyor, sebep ucaklardir, diyor.

    - wtc 1 ve 2'nin mimari minoru yamasaki, insaat mühendisi ise leslie earl robertson adli kisiler.

    beni asil etkileyen ise bu leslie earl robertson adli kisiyle yapilan röportajlar ve aciklamalari oldu. ke$ke 1928 dogumlu bu adamin üzüntüsünden, pismanligindan dersler cikarabilenler olsaydi. türkiye'de son yasanan felaketlerdeki tavirlarla, bu tavri karsilastirinca insanin insanligindan utanasi geliyor. [mesajimi da verdigime göre devam edebilirim!!]

    gökdelenlerin tasima sistemi anlatiliyor önce. cok teknik konular oldugundan girmeyecegim. adam, herhangi bir yangin durumunda celik sistemin hemen cökmemesi icin etrafinin bir madde ile kaplandigini falan anlatiyor. önlem deniyor buna.

    sonra asil can alici konu geliyor: "biz aslinda binalara ucak girme ihtimalini de göz önüne almistik, hesaplarimizi ona göre yapmistik." diyor üzülerek. "fakat göz önüne almadigimiz $ey, ucak yakitinin patlamasiyla ortaya cikan binlerce derecelik isi oldu." diyor. bu isi, bütün o koruyucu maddeleri yok etmis, binalarin insanlarin kacmasina vakit kalmadan cokmesine sebep olmustu.

    sonunda ya$li gözlerle diyor ki: "insanlarin yanma görüntüleri gözümün önünden silinmiyor. ke$ke o hatayi yapmasaydik."

    ~~~~

    kapitalizmin sembolleriymis, müslüman teroristlermis, amerika'nin kendi senaryosuymus, ölen masum insanlarmis, amerika'nin aciyla yüzlesmesiymis; pek cok konu var ama, orada bir trajedi yasanmis bu da bir gercek. (bkz: iste böyle)
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap