8 entry daha
  • fi tarihinde çekilmiş, coverından epey başarısız olduğuna inandığım scarface günümüzde de kimi zaman gözlemlenen "şiddet karşıtıyım, böyle filmler çekilmesin" gazından çekinmiş bir prodüksiyonun gazı ile şu şekilde açılmıştır:

    "bu filmde ki scarface allahın belası bir yabanidir, bunlardan kurtulmamız için, toplumu bilinçlendireciğine inandığımız bu filmi hazırladık. polisimiz enfestir, halkımız bu insanlara prim vermez, hepsi defolsun."

    ve fakat film imdb den araştırma yapan birinin anlamayacağı şekilde scarface isimli suçlunun nasıl bir ivmeyle bu hallere geldiğini göstermekte, bir insan olarak hatalarını yanlışlarını trajedi klasmanına girecek şekilde göstermektedir. ilyada da aşil in öfkesi neyse, savaştan edinmek istediği başları neyse bu filmde de scarface in gönlünden geçen içine odur.

    hiç bir şeye sahip olamayan gettolarda büyümüş fakir bir italyan çocuğunun gangster ya da cani olması kadar normal bir şey olmadığı gibi, götünü yağlı kapıya dayamış burjuvanın "vay neden canilik ediyorlar? bu film yasaklansın, yasaklanmasa bile aynen bu şekilde açılsın" diye ağlayarak canileşmesi kadar da anormal bir şey olamaz sanırım (ya da ne biliyim belki bu da normaldir)

    ayrıca görsel bir motifin (x) ısrarla kullanıldığı ilk filmlerden birisidir scarface, bütün filmi ekrandaki x leri arayarak geçirmeniz de olasıdır.
514 entry daha
hesabın var mı? giriş yap