1 entry daha
  • biraz olsun dagcilikla ilgileniyorsaniz zevkle izleyebileceginiz alman, avusturya, isvec ortak yapimi film. filmin sonlarinda yasadiginiz gerilim japon uzak dogu korku sinemasini da halt ettiriyor.

    --- spoiler ---
    anlamadigim nokta sudur ki; simdi bu dagcilarin dordu birden olduyse hikayenin bu oldugunu nasil biliyoruz. belki de avusturyalilar almanlari kurtarmistir. o derece. tamam bunlari ara ara gozlem odalarindan izleyenler vardi ama olaylarin costugu zamanlar firtinadan bi sey goremedilerdi. hangi irk ustun irk seklinde baslarken birden sevgi, kardeslik bigi bigi oldu zira film. ha tabi sevgilisi toni donmasin diye onu gece boyunca konusturtmus olabilir. toni'nin ayrintili ayrintili her seyi anlatmaya takati olmus olabilir... oyle dusuneyim de goof olmasin o zaman.

    1938 yilinda (bizimkilerden 2 yil sonra) yine bunlarin route'unu izleyerek alman ve avusturyali dagcilar sonunda cikabilmis bu arada; filmin sonunda gecen yazilarin yalancisiyim.
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
    edit:
    kaoss'tan gelen bilgiye gore (pek tesekkurler): sanirsak, kimin kimi kurtardığı büyük ölçüde seyredenlerin tanıklığı ve cesetlerdeki bulgulardan anlaşılıyor. gerçekten o gün olanlar o kadar da karanlıkta kalmamış olacak ki, hikaye çok net surda antiliyor: http://en.wikipedia.org/wiki/toni_kurz
    bir de toni'nin sevgilisi falan yok (imis). varsa da o gün orada değil. o ablamız, filmi biraz daha izlenir kılmak için eklenmiş bir figür sadece :)
    *danke kaoss danke.
    --- spoiler ---
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap