6 entry daha
  • led zeppelin grubunun 1975 yılında çıkarttığı 6. albümü. sound olarak "metal" müziği başlatan albüm diye bilinir. iki plaktan oluşmaktadır. albüm içeriğinde oldukça baştan çıkartıcı sözlere sahip, inanılmaz kaliteli riff ler içeren şarkılar da vardır, hüzünlü terk ediliş şarkıları da, enstrümantal arpejler de.

    genel olarak albümün motor şarkısı her rock dinleyenin bildiği, daha sonra puff diddy'nin coverlayarak içine sıçtığı kashmir adlı mağribi şaheserdir. bu şarkı daha sonra ritchie blackmore'a kıskançlık duygularıyla stargazer gibi bir nefaseti besteletmesi ve rock müziğinde başka bir akım oluşturması sebebiyle de çok önemlidir.

    ayrıca in my time of dying, ten years gone gibi harika şarkılar da bulunmaktadır. bu albümün ilginçliğine bir örnek vermek gerekirse; efsane davulcu john bonham, in my time of dying parçasında davulunu öbür odadan çalmıştır. hayvani güçlü davulları, arka odadan gelmesi sebebiyle akustik derinlik ve tokluk da kazanmıştır. günümüzün processorları bok yemiş diyebiliriz bu tonlar için.

    albümde yer alan the rover adlı şarkı da kullandığı vuruşlar ve riff yapısı sebebiyle heavy metalin öncüsü sayılır. ama tabi günümüz metaliyle alakası pek yoktur sound sertliği olarak.

    albüm çeşitli grammy, altın plak, teneke güvercin ve otomatik portakal kazanmış çok önemli bir albümdür. merak edenler için de söyleyelim, albüm kapağındaki apartmanın önünde oturan küçük figür john bonham kardeşimizdir...

    hepinizi yalarım!!!
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap