8 entry daha
  • hip hop dunyasinin en buyuk isimlerinden; belki de en buyugu. ve yakin zamanlarda ucuncu solo albumu ile bize donecek olan bir old school efsanesi mc.
    gercek adi william michael griffin olan long island, new york dogumlu rakim, bu ismi yani "rakim allah" adini the nation of gods and earths isimli 60'larin ortasinda harlem'de kurulmus ve hip hop dunyasinda cok genis bir hayran kitlesi olan cemaate katildiktan sonra almistir. queens'li eric b. ile dort, sonrasinda da iki solo album yapmistir. paid in full 'in ciktigi 80lerin ortasindaki o gunlerde yazdigi sozlerin icerigi ve diger mc'lerle karsilastirildiginda hemen fark edilen rhyme teknigi ile muzik dunyasinda bir anda olay yaratmistir. bugun muzikten elini ayagini cekmis gibi dursa da bunun en onemli sebebi suregelen telif davalari ve muzisyen anlasmazliklaridir. yaklasik 10 yil once dr dre yani aftermath plak sirketi ile imzalamis fakat sonrasinda yasanan tatsizliklar ve anlasmazliklar sebebiyle 1999 tarihli the master'dan beri bir turlu yayinlayamadigi albumunu 2009 sonbaharinda yayinlamaya karar vermis, ismini de "the seventh seal" koymustur.

    bunun disinda da gerek old school gerekse bling bling rap dunyasinin tum mclerince hayran olunan insandir. misal eminem,tupac, jay-z, 50 cent ve hic beklenmedik bir isim olan atlantik'in diger yakasindaki kotu cocuk tricky.

    (bkz: mc)
    (bkz: rhyme)
    (bkz: paid in full)
    (bkz: the master)
    (bkz: the 18th letter)
    (bkz: eric b)
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap