8 entry daha
  • bir üçgen çizemeyecek kadar aciz bırakır kimi durumlarda. tabii bahsedilen üçgenin, oklidin postülatları doğrultusunda çizilmesi gerekiyorsa. geometriye kurallar bütünü olarak bakanların gözünü kör edecek derecede felsefi bir yaklaşım söz konusudur.

    oklid' in pek sevdiği dik açının ifadesinde bile zorluklar çekildiği görülmüştür. zira oklid geometrisine girişte öncelikle tüm bildiğiniz geometri safsatalarını unutmanız gerekmektedir. safsata diyorum çünkü bildiğimiz kuralların çoğu bu düşünce sistemi sayesinde yanlış çıkmıştır. ayrıca m.ö 300'lü yıllardaki gibi düşünmemiz gerekir. ileriye ket vurma sorunu yaşanırsa burda yaşanır dediğim bir öğrenme sürecidir.

    paralel bildiğimiz paralel değil, dik bildiğimiz hiç değil ne lan bu! diye isyanlara sürükler bir dönem geçmesini bekleyin. cetvelle ölçmeyi unutun, pergeli gönyeyi arkadaşınız bilin. ayrıca bu dersi veren hocaların matematikte aşmış kişiler olduğuna aldanıp ''ne felsefesi olum'' yavşamalarına mahal vermeyin, her biri birer felsefe uzamanıdır, en azından benim tanıştıklarım öyleydi. derslerde ''içselleştirmek, oklid gibi düşünmek'' kalıplarıyla çok karşılaşılır şaşırmayın matematiği yeni öğreniyorsunuz.

    çok bildiğimiz alan hesaplarını en ilkel haliyle bulmaya çalışırken, nil nehri' ne etmediğiniz küfür kalmayabilir* bir de iyi yanından bakmak lazım, noktanın varlığını kabul etmesek n'olcaktı! noktadan da şüpheliyim ya hadi hayırlısı diyor bugünkü dersimizin sonuna geliyorum.

    oklidle kalın.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap