2017 entry daha
  • sosyal medyanın oluşturmaya çalıştığı şeylerden biri de güçlü kadın imajıdır. azınlıklar, ötekiler, dezavantajlı grupta yer alanlar vb. için sosyal medyanın denge unsuru yaratmak için pozitif ayrımcılık yaptığını biliyoruz. bunu bir noktaya kadar anlayışla karşılıyorum ama çoğu zaman ölçüyü kaçırdıklarını görüyorum.

    güçlü insan dendiğinde aklıma, potansiyelini yeterince kullanan insan geliyor. evrimsel süreç, zeka, sosyal çevre, şans, cesaret… gibi birçok etmeni bu potansiyele dahil edebiliriz.

    sosyal medyaya baktığımız zaman güçlü kadın imgesini erkeği referans alarak oluşturduklarını görüyoruz. bu da kadınlar üzerinde baskı unsuru oluşturuyor. erkek gibi davranmak imgesi erkekler üzerinde bile ağır bir baskı oluştururken, bunun yeni kurbanı kadınlar oldu.

    dışarıda güçlü kadın personalarıyla dolaşan bazı kadın arkadaşlarım, baş başa kaldığımızda içlerini döküyor. sevgiye ve ilgiye olan ihtiyaçları, duygusallıkları, mevcut kaygılarına ilave olarak güçlü olma çabasının eklenmesi, evli ve çocuklu olanların taşıdığı aşırı yük vb.

    sonuç olarak binlerce yıllık genetik mirasımız var. bunu yok sayarak bir anda yeni bir duruma geçemeyiz. güçlü olmak istiyorsak öncelikle kendimizi tanımalıyız.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap