8 entry daha
  • superman ve lex luthor'un genetik yapılarının birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan project cadmus harikası. superman'in ölümünün ardından onun yerini doldurmak için yaratılmıştır. kon-el ya da conner kent olarak da bilinir. kon-el ismini bir aileye kabullenme göstergesi olarak superman vermiştir. superboy temelde kriptonluların güçlerine sahip olmakla beraber gelişen bir de telekinezi yeteneğine sahiptir. ara sıra içindeki luthor'a yenik düşerek karanlık tarafa sapar, hatta teen titans serisinde gösterilen alternatif geleceklerde lex luthor'la sıkı bir ittifak halinde olduğu görülür fakat infinite crisis sırasında çizgi roman tarihinin en emo villain'ı superboy-prime ile olan karşılaşmasında kendisini feda ederek milyarlarca insanın hayatını kurtarır.

    3 yıllık bir aranın ardından adventure comics zero issue ile scar tarafından dönüşü müjdelenmiş, dc evreninde önemli roller üstleneceği belirtilmiştir. zaten döner dönmez ilk işi superboy-prime'in ağzını kırmak olur. ayrıca yeniden başlatılan adventure comics'in ana karakteri olacaktır. adventure comics ve superboy denilince akla legion of super-heroes geliyor tabii ki. legion of super-heroes yeni adventure comics'te yeni superboy'un da yanında yer alacak.

    dipnot: post-crisis evrende clark kent superboy kimliğini taşımamıştır ve dolayısıyla onun superboy olarak legion of super-heroes ile yaşadığı maceralar yok sayılır. fakat final crisis sonrası bunda değişikliğe gidilme ihtimali var, zira secret origins'te legion ile takılan genç bir clark görülmekte.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap