3 entry daha
  • "ben hiç çok ciddi kararlar alamadım, karar alanlara arkadan baktım..."

    herşey değişir. hiçbir şey aynı kalmaz. ama iki tip insan vardır; bir tanesi olayları değiştiren, diğeri ise değişen olayların arkasından bakakalan... üstadın bu hikayesi de ikinci tipi en iyi anlatan yazıdır. birinci tip insanlar, ikinci tip insanların bu özelliklerini bir türlü anlayamazlar. onlara çok yabancı gelir ciddi kararlar verememek. çünkü onlar hayatları boyunca karar vermişlerdir. hayatları boyunca kararlarıyla ikinci tip insanın hayatını etkilemişlerdir.

    insan değişir, insan her zaman kendini geliştirir. ama eğer bi insan ikinci tip insansa, birinci tip insan özelliği kazanamaz hiç bir zaman. insanda değişmeyen tek özellik budur işte, karar alamamak. bu tip insanlar anca karar alanları seyrederler. anca arkalarından "iyiydik lan" diyebilirler. ölene kadar bazı insanlar onların adına karar alır. ve bu zavallı insanlar, kendi almadıkları kararlara uymak durumunda kalırlar. başka şansları yoktur çünkü. bu karara uymak, "iyiydik lan" diyip ağlamak dışında bir şey gelmez ki ellerinden.

    namık ciddiyetine sahip olan bu ilk tip insandan nefret ederler bir de. onların karar alma yeteneğini kıskanırlar. onlardaki birşeyleri değiştirme gücünü kıskanırlar. onları kıskanırlar.

    sakızları düşer... ve birinci tip insanın arkasından bakakalırlar...
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap