1 entry daha
  • liberallerin "liberalizm harika yaa, her şeyi devletten beklemeyin" ezber yorumlarına ve mantıksız argümanlarına rağmen devlet tarafından piyasaya yapılması gereken müdahaledir.

    devlet ev yapıp kiraya mı verecek, belediyeler kent konut mu yapacak, uçan-kaçan ürünlerin fiyatlarına limitlendirme mi getirilecek, devlet kendisi mi ürünler üretip satıp piyasası dizginleyecek, belediye sosyal tesislerinin sayısı mı artacak vs. vs. ? napılacaksa yapılsın da artık bir şeyler düzelip rayına girsin. dolar, euro bazında bile avrupa'dan ve abd'den daha pahalı olmamızın nedeninin enflasyon ile açıklanmasının artık akıl alır yanı olmadığı gibi, mantıklı hiçbir izahı da yok. çeşme başındaki üç beş liberal kovasını dolduruyor, halk paranın gerçek tanımını bile bilmiyor.

    gerçi konutlar, dükkanlar, fabrikalar zaten ya siyasilerin ya da siyasi bağlantısı olan tüccarların. kendilerini zarara uğratmak uğruna müdahale gelir mi? işte ana mesela!

    inanılmaz bir paradoksun içindeyiz ve bunun sebebi de maalesef önce duruma uyanmayan halk, sonrasında halkı uyutan ve kendi cebini düşünen siyasiler ve sonunda da siyasilerle bağlantılı tüccarlardır.
hesabın var mı? giriş yap