3 entry daha
  • bir haftadır yazmayı bekliyorum, 68'in en önemli olaylarından biri, rafı ateşleyen ölüm ve bu ölümün nedeninin bir stasi ajanı olması alman basının büyük yer aldı. her ne kadar spiegel olayı "ajan olduğu bilinseydi acaba tarih değişir miydi?" yüzeyselliğinde fişteklemeye çalışsa da röportaj yapılan dönemin bakanları vs. bunun bilinemeyeceğinden, zaten ortada çok büyük bir öğrenci hareketi olduğundan bahsediyor.

    şimdi bu "komunizm'in kara kitabına geçti, keh keh," safsatsına cevap verelim.

    * öncelikle ohnesorg'un vurulmasının bir stasi eylemi olduğuna dair belge bulunmamıştır.
    * ddr'ın bu tarz bir ajan provakatörlükle 68 hareketini hareketlendirmek istemesi, gerçekten uzaktır, ideolojik olarak 68 hareketi doğu almanya karşıtıdır. sovyetlerin bu tarz hareketlere nasıl cevap verdiği prag baharı ile ortadadır.
    * velev ki bu cinayet ddr'ın batı almanya'yı karıştırma operasyonu olsun, batı almanya mahkemelerininin tutturduğu tavır ve olayın ardından gerçekleşen gelişmeler kızıl ordu fraksiyonunun hareketini temelsiz mi bırakır?

    iddia: devletin yüksek mercilerinde olan, politikacılar ve bürokratlar nazi dönemi bürokratlarıdır ve batı almanya faşisttir.
    destek: kurras doğu alman ajanı olsun olmasın, silah manyağı bir otoriteryen polis olduğu biliniyor, aldığı tek ceza görevinden dört yıl boyunca uzaklaştırılmak ve ardından dedektifliğe (kriminaloberkommissar) terfi edilmek.

    sonuçta sorun bu insanın vurulması değil, bu insanı vuran devlet görevlisinin devletin selahiyeti için korunarak, batı almanya tarafından onaylanması.

    suç sadece ohnesorg'u vuranda değil, onu koruyup terfi ettirendedir. (bkz: #16044504)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap