7 entry daha
  • 1956 kahramanmaraş doğumlu emniyet genel müdürlüğü istihbarat daire eski başkan yardımcısı.

    1973 yılında polisliğe başladı. üç yıl sonra komiserliğe terfi etti. 12 eylül'ün ardından sonrasında içel’de görev yaparken devrimci-yol davası sanıklarının işkenceli sorgularına katıldığı ve bu sorguları yönlendirdiği iddia edildi.

    1983 yılında hazırladığı altın kaçakçılığı raporunda 24 ocak kararları ile dönemin başbakanı turgut özal‘ı ve hükümeti altın kaçakçılığına göz yummak ile suçladı. 1984-1992 yıllarında önce diyarbakır’da, sonra istanbul’da istihbarat şubesinde görev yaptı. güneydoğu’daki görevi sırasında jitem‘de görev yapan itirafçılar ve ahmet cem ersever ile ilişki içine girdi. güneydoğu’da kurduğu bu ilişkilerini istanbul’da görevlendirildikten sonra da sürdürdü.
    5 şubat 1997’de tbmm susurluk kazası araştırma komisyonu’nda, terörle mücadele için mit’te mehmet eymür’ün liderliğinde ülkücü mafya diye anılan kişilerden, emniyet’te mehmet ağar, korkut ekenve ibrahim şahinliderliğinde özel harekatçı polisler ile jandarma’da ahmet cem ersever liderliğinde itirafçılardan oluşturulan organizasyonların daha sonra çete halini aldığını ifade etti.

    basında yaptığı açıklamalar ile askerleri ve özellikle de tuğgeneral veli küçük’ü suçladı. mehmet eymür‘ün, ilişiki içinde olduğu hakkı yaman namlı ve tarık ümit’in sahip oldukları first merchant bank’ın ortakları arasında olduğunu iddia etti.

    genel kurmay başkanlığının dinlenmesi olayına adı karıştı ve açığa alındı.

    atv televizyonunda katıldığı siyaset meydanı programında milli istihbarat teşkilatı’nın telefonlarını açıkladığı gerekçesi ile 20 şubat 1998 tarihinde gözaltına alındı ve yargılama sonucunda devletin gizli bilgilerini açıklamak suçundan hapis yattı. emniyetteki görevine danıştay kararı ile geri döndü.
534 entry daha
hesabın var mı? giriş yap