3 entry daha
  • kıyır kıyır hamurları sevenlerin mutlaka denemesi için bir tart hamuru tarifi bırakmaya geldim. ben çileklisini yaptım ama bu hamur tüm tartlarınız için kullanmalara doyamayacağınız bir hamur olacak, eminim.

    işte efsane tart hamuru için malzemeler;
    3 silme su bardağı un,
    125 gr tereyağ (soğuk),
    1 adet yumurta ,
    1 silme çay bardağu toz şeker,
    1 çimdik tuz ,
    yarım çay bardağı su.

    bu malzemeleri mutfak robotu ya da hamur yoğurma makinesinde karıştırdığınızda tart hamurunuz daha iyi olacaktır zira hamur yağlı olduğundan, elinizin ısısı toparlanması zor bir hamur çıkmasına sebep olur. hamuru hazırladıktan sonra disk haline getirip buzdolabı poşetinde buzlukta yarım saat dinlendiriyoruz. dinlendirdiğimiz hamuru iki yağlı kağıt arasında ( burası çokomelli zira tezgahta açmaya çalışırsak tezgaha fazlaca un eklememiz gerekecek bu da lezzetimizin istediğimiz boyutta olmasına mani olacaktır.) tart kabımıza göre, merdane yardımıyla açıp tart kalıbımıza yerleştiriyoruz. bu defa da tart kabımızla birlikte ikinci kez hamurumuzu, 15 dakika dinlendirmek için buzluğa koyuyoruz. bu sırada biz tartımızın kremasını hazırlıyoruz ki bu krema da tıpkı hamuru gibi efsane lezzette. tart için biraz fazla geleceğinden kalanını magnolya vs. yapabilirsiniz.

    kremamızın malzemesiyse şöyle;

    3 çorba kaşığı un,
    1 çay bardağı şeker ,
    500 ml süt,
    2 paket vanilya,
    2 adet bütün yumurta,
    1 çimdik tuz,
    100 gr beyaz çikolata, (krema piştikten sonra tereyağı ile birlikte eklenecek)
    1 tatlı kaşığı tereyağ.

    krema hazırlandıktan sonra, buzlukta 15 dakikadır tuttuğumuz tart kalıbını çıkarıp çatalla delikler açtıktan sonra 180 derecede, 25 dakika pişiriyoruz. ortasının kabarmaması için ağırlık konulabilir, ben hamurun ortasına yağlı kağıt serip üzerine kuru fasulye ya da başka herhangi bi bakliyat ekliyorum.

    tart hamuru piştikten sonra servis tabağına alıp en alt kata benmari usulü erittiğimiz çikolatayı en alt katmana sermek inanılmaz lezzet katıyor tarta, şiddetle tavsiye ederim. çikolatanın üzerine krema, krema üzerineyse çilekleri dizdikten sonra, isteğe bağlı çilekli jöle ile çileklerin üzerini kapatabilirsiniz.

    bu tarifi çilekli olur, elmalı olur herhangi bi tart yapımında deneyin, pişman olmazsınız.

    görsel
hesabın var mı? giriş yap