6 entry daha
  • aki kaurismäki'nin izlediğim ilk filmi. film bence 2/5 ve bu anlatım tarzı pek beğendiğim bir üslup değil. yine de potansiyeli olan bir yönetmen olduğunu söyleyebilirim; diğer filmlerine de bakacağım.

    --- spoiler ---

    koistinen hayata yeni atılmaya çalışan toy, duygusal ve içe dönük bir karakter. film boyunca seçimlerini sorgulayıp anlamaya çalışıyoruz ancak yine de anlamlandırmak çoğu zaman zor. aşık olduğuna inandığında uğruna her şeyi yapabiliyor; klişe bir şekilde tasvir edilen kötü adamların da arka planda bu hikayeye dahil olmasıyla koistinen neredeyse hırsızlık suçlamalarını kabul edip hapishaneye bile düşüyor. hikayenin monte kristo kontu'na evrilebileceğini düşünsek de bizi yanıltıyor.

    belki başına gelenleri günah çıkarma olarak görüp kimseye bulaşmadan yeniden hayata atılıyor ancak yine sevdiği kadın ve kötücül partnerinin olaya dahil olmasıyla işsiz dahi kalıyor. intikam almaya yeltendiğinde bile onun başarısız olacağını seziyorsunuz.

    finalde başına gelen onca şeyden sonra ilgisini defalarca reddettiği kadını bu sefer onaylayarak belki de bu yalnızlığına bir son veriyor.

    --- spoiler ---

    bana bir başka filmde sevdiğim "herkes hak ettiğini düşündüğü sevgiyi kabul eder." cümlesini hatırlattı.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap